Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.  

Kedves Olvasó!

Facebookon érkezett ez a kedves összefoglaló és hangulatjelentés a 2018-as könyvtári szilveszterről (részlet a levélből)


Különös, különös szilveszteri éjszaka volt! Helyszín: a nagykanizsai Halis István könyvtár földszinti terme, könyvespolcokkal, oszlopokkal. Plafonján nagy, kör alakú lyuk a fentebbi szint felé! Felső pereméről hegymászó kötél lóg. Időnként egy kislány vagy kamasz fiú kapaszkodik rajta felfelé, szakavatott irányítással, mászóvassal. Aztán a zene! Az Igric együttes gitározó Farkas Tibije és barátai! Majd egy középkori dudát mesterien fújó és azt bemutató, a puha padlón heverő cintányérját megpendítő, jóbeszédű fiatalember és régi katonadobokra emlékeztető alkalmatosságot verő, ruházatával várkatonát idéző társa! A táncokat egy filigrán hölgy társuk irányítja. Bolf László meridián tornásai is megmozgattak bennünket. Hát, kell ennél több? De ott van még Orbán-Schwarcz Zsuzsanna szenior táncot járó, közönséget is bevonó csoportja. Meg mi minden! Gyerekek vidáman szaladgáló, időnként gólyalábra kelő hada! Jókedvű felnőttek és idősek az étkekkel, sütikkel, italokkal piknik alapon megrakott asztalok körül! Az egybenyíló terek egyikében, a táncolókat csillogó szemekkel bámuló kilencvenkét éves bácsi ül! Így köszönünk el tőle a végén: jövőre, ugyanekkor, ugyanitt!

Móritz István fotói és a saját képeink, melyek jól illusztrálják ezt a facebookra írt beszámolót.
 

 

* * *

Előzetes
Magyar kultúra napja 2019


A könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállítás a magyar kultúra napja tiszteletére
Megnyitja: Czupi Gyula
Időpont: 2019. január 22. 10. óra
Látogatható: 2019. február 23-ig
A kiállítással most is azt mutatjuk be, hogy szolgáltatásaink milyen módon segítik a kulturális javakhoz, így a magyar kultúra értékeihez való minél sokrétűbb hozzáférést olvasóinknak.


A 2018-as kiállítás megnyitásáról készült képes beszámolónk itt tekinthető meg.

* * *

Élelmiszer-adomány

Könyvtárunk segíteni szeretne azoknak, akik élelmiszer-adományt fogadnának el, mert rászorulók.
Jelentkezzen, ha Önt érdekli a lehetőség!
Kérjük, hogy környezetében is hívja fel a rászorulók figyelmét a lehetőségre.
A kapcsolat felvétele kollégánk telefonján lehetséges: 30 628 7266
E-mail: info##kukac##nagykar.hu

* * *

 

 
 

 
Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!