Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.  

Kedves Olvasó!

A könyvtárban folyó átalakulási folyamatokról és a nyári nyitvatartási rendről beszámolt a Kanizsa Tv

 * * *

Könyvtáros vándorgyűlésre mentünk Keszthelyre


A szervezésben segítünk, a vándorgyűlés résztvevőit megismertetjük a gólyalábazással és előadásokat is tartunk.
Az előadások témái és előadói:

KSZR SÁRGÁTÓL A FACEBOOKIG ÉS A MEGÚJULT KÖNYVTÁRAK
Előadók: Bognár Csilla és Benke Dániel csoportvezetők (Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa)

Bognár Csilla 2002 óta dolgozik a Halis István Városi Könyvtárban, ahol szaktájékoztató könyvtárosként kezdte, majd átvette a feldolgozó csoport vezetését. 10 éve irányítja a kistelepülési ellátást a nagykanizsai körzetben, ahol sok kihívással kell szembenézni. Fontos számára a fiatalos gondolkodás, a jó csapatmunka, és a kreativitás.

Benke Dániel öt éve dolgozik a Halis István Városi Könyvtárban. Könyvtári pályáját a mozgókönyvtári ellátásban kezdte, később szaktájékoztatóként folytatta a munkáját. A könyvtár vezetésétől megkapta a lehetőséget arra is, hogy kipróbálhassa magát, mint csoportvezető. Szeret új dolgokat kezdeményezni, ilyen például az Élő Történelem Teaház, a Könyvfutár, vagy az iskola városi könyv-tárosa projekt.
2013-ban elindult az új típusú KSZR-szolgáltatás a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár égisze alatt, mely alapvetően egy új helyzetet eredményezett Nagykanizsán. A korábbitól eltérő követelményeknek kellett megfelelniük, melyhez új gyakorlatot kellett kialakítani. Igyekeztek minél szorosabb kapcsolatot kiépíteni a kistelepüléseken élőkkel, olvasókkal, könyvtárossal és a vezetőséggel egyaránt. Mindenütt igyekeztek megújítani az állományt és a könyvtári környezetet. Az erre irányuló gyakorlatot mutatják be humoros formában.

* * *

A VILÁG CSUDÁJA. EGY VÁROSTÖRTÉNETI PORTÁL: www.holmi.nagykar.hu
Előadó: Czupi Gyula igazgató (Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa)

Czupi Gyula 1986-ban került a nagykanizsai Városi Könyvtárba, ahol 1998-ig módszertani csoportvezető volt, majd 1999-től igazgatóként irányítja a Halis István Városi Könyvtár munkáját. Számos szakmai konferencián tartott előadást.

A nagykanizsai könyvtár helyi folyóiratokat digitalizáló tevékenységének eredményeként is a világ csodájaként nyilvántartható helytörténeti portál jött létre. A www.holmi.nagykar.hu (Hol, mi? Kanizsai házak és lakói) című nagyszabású elektronikus munka Nagykanizsáról a város épületeihez kapcsolódóan szól. Az épületek utcákba rendezetten találhatók meg a honlapon. A figyelmes olvasó nemcsak a város színes életével, emlékezetes alakjaival ismerkedhet meg, hanem a történeteket, adatokat, személyeket helyhez is tudja kötni.
A bemutató arra vállalkozik, hogy ezt a tartalmat annak sokrétű hasznosulásával együtt mutassa be.

* * *

KÖNYVKINCSEK ZALAI FALVAK KÖNYVTÁRAIBAN
Előadó: Kardos Ferenc igazgatóhelyettes (Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa)

Kardos Ferenc nagykanizsai könyvtáros, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Néprajzzal, régi könyvekkel és helytörténettel is foglalkozik. Rendszeresen publikál és számos konferencián tartott már előadást.

A kis lélekszámú zalai falvak is keresik értékeiket. Azokban néha megőrződött egy-egy kisebb írott gyűjtemény (könyvek kéziratok), melyeket, ha felfedeznek a települések, akkor az kérdések sokaságát veti fel: mit kezd ezekkel a falu, mennyire tekinti sajátjának, be tudja-e illeszteni az értékei közé, kiknek fontos még ez a gyűjtemény, védhető és védendő-e helyben, van-e tenni valója ezekkel a könyvtári rendszernek, és legfőképp mire lehet alkalmas a településen? Az előadó bemutat néhány érdekes és értékes dokumentumot is Zalamerenyéről és Pölöskefőről.

* * *

Folytatódik az olvasóink által kedvelt lehetőség, a kölcsönzőpultnál kezdeményezhető könyvbeszerzés az ajánló polcról. A képre kattintva a gerinccímek jól olvashatók (az alsó elforgatott).
 

 

 

 

 

 

 

(A mostani ajánlatból 2018. július 11-ig lehet válogatni.)
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a nyár!

A könyvtár is nyári üzemmódra vált.
Júliusban és augusztusban szombati nyitva tartásunk és a nyitás előtt zárás után programunk is szünetel.

* * *

Új szolgáltatás

Bankkártyával is fizethet a könyvtárban.

* * *

 
+
Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!