Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.  

Kedves Olvasó!

Március 15 körüli nyitva tartás a link mögött

2018. március 19-én 7,30-tól nyitás előtti látogatási lehetőség friss újságokkal, 13 órakor pedig nyitás.
Szertettel várjuk!

* * *

Thury György nap a könyvtárban

2018. március 10-én a Bolyai iskola 3. és 4. évfolyama látogatott el könyvtárunkba, hogy megemlékezzenek Thury Györgyről. A tanulóknak Józsa Tibor gyermekkönyvtáros mesélt képekkel, és rövid videó részlettel színesítve a kanizsai várról, és legendás bajvívó kapitányáról, aki élete során több mint 600 párbajgyőzelmet aratott. A hallottak után minden osztály kitöltötte a témához kapcsolódó Azolo kérdéssort is.
A foglalkozás második felében gólyalábazni lehetett, ahol az volt a cél, hogy az osztályok 450 lépést tegyenek gólyalábon, így emlékezve arra, hogy Thury Györgyöt 450 évvel ezelőtt nevezték ki a kanizsai vár kapitányává. Indulás előtt még a kölcsönzésre is nyílt lehetőség.

Az eseményen készült fotók

Kivonat Müller Veronika Thury György kanizsai kapitánysága című könyvéből; illetve az ehhez a szöveghez tartozó Azolo kérdéssor

* * *

2011-től küldött korábbi leveleinkben kereshet ennek a linknek a segítségével.

* * *

Folytatódik az olvasóink által kedvelt lehetőség, a kölcsönzőpultnál kezdeményezhető könyvbeszerzés az ajánló polcról. A képre kattintva a gerinccímek jól olvashatók (az alsó elforgatott).

(A mostani ajánlatból 2018. március 20-ig lehet válogatni!)

+
Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!