Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

Magyar kultúra napja a könyvtárban
 
2018. január 22. (hétfő) 12.45 óra
A könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállítás megnyitója
Megnyitja: Czupi Gyula igazgató
Megtekinthető: február 17-ig
 
Az évről évre megújuló kiállítás több friss szolgáltatásunkat is bemutatja, melyekkel a kanizsai közönség kulturális javakhoz való hozzáférését segítjük. A korábbi tablók megtekinthetők honlapunkon.
 
 
Az alkalomra készült posztereink mellett két különleges "monstrumot" is bemutatunk. Két olyan nyomdai eszközt kaptunk ajándékba, melyek emlékeztetnek bennünket arra, hogy több mint másfél évszázada folyik könyvek létrehozása Nagykanizsán. Maguk az eszközök is több mint egy évszázadon át állhattak a nagykanizsai nyomdászat szolgálatában.
* * *
Üzenet a Magyar kultúra napja alkalmából 
Kőrösi Csoma Sándor és Halis István

  

 

 

 

 

 

Az országos terjesztésű Ujság című napilap 1927 áprilisában Halis István halálára emlékező írást tett közzé. Erről írtunk egy korábbi levelünkben. Halis Kőrösi Csoma Sándor emlékéhez való kötődését is említi az írás. Kőrösi Csoma Sándor halálának százéves évfordulójára utal.

A teljes írás itt olvasható

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!