Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

 

Újabb egy év az interneten

A Zalavármegye c. lapnak már két évnyi számait (1922 márciusától 1924 márciusáig) tette olvashatóvá könyvtárunk. A járvány idején sokrétű munkát végzünk, köztük digitális szolgáltatásaink bővítését is. A Zalavármegye c. lap sok települési hírrel szolgál, köztük nagykanizsai hírekkel is.

 

Nagykanizsai hír a Zalavármegye c. lap 1924. február 15-i számának 3. oldaláról (kicsit lejjebb lapozva az oldalon):

 

A nagykanizsai színház ügye. Nagykanizsáról írják: Az Országos Színész Egyesület azt az indítványt tette a minisztériumnak, hogy a lebontásra kerülő háborús barakkok, fogolytáborok anyagából bocsássa Nagykanizsa rendelkezésére a nyári aréna felépítéséhez szükséges anyagot. A miniszter hajlandó a terv keresztülviteléhez hozzájárulni, és felszólította Kürthy Györgyöt, a pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, hogy sürgősen jelentse, mennyi deszkára és gerendára van szükség. Kürthy jelentése szerint 300 köbméter gerenda és 200 köbméter deszka szükséges. A városnak az a terve, hogy a kapott anyagot átcseréli és vasbetonból épít színházat. Ha idejekorán megérkezik a faanyag, a színház még ez év nyarára felépül.

Kürthy Györgyről ezt olvastuk az interneten

* * *

Sokrétűbb navigáció az Azolo.hu-n

Amióta az országos korlátozások tartanak, március óta 10%-kal bővült Azolo kérdéssor-kínálata, azaz annyival, mint szokott egy egész év alatt. A játékos oldal 2010-ben kezdte meg működését, azóta közel 5000 felhasználóval rendelkezik.

A kérdéssorok kitöltéséhez nem kell semmi más, mint ellátogatni az azolo.hu-ra, rábökni egy kategóriára, vagy saját keresést indítani. Megkereshetjük kedvenc könyvünket, vagy megnézhetjük a Top 30-as listát, az Újdonságokat vagy az iskolásoknak kötelező/ajánlott könyveket. Még azt is kiválaszthatjuk, hányadik osztályosnak keresünk kérdéssort. Ha egy sorozat tagjára bukkanunk, egyetlen kattintással megnézhetjük a sorozat többi könyvét is. Sok könyvet az interneten is elolvashatunk, ezeket összeszedtük a könyv leírásánál.

Ezek a kötetek mind egy-egy sorozatban jelentek meg, ha rájuk kattint, akkor a sorozat összes darabját láthatja, amihez kérdéssor készült:

     

Jó kalandozást kívánunk!

* * *

Könyvtárunk határozatlan időre szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait.

Bővebben itt

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél