Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.




Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk, Olvasó!

 

Egy kávé Varró Dániellel

Kedves Olvasónk! Különös csoda folytán a kortárs magyar költészet vendégségbe érkezik hozzánk a közeli időszakban, hogy találkozzon a könyvtár olvasóival.

Az első alkalommal 2016. április 8-án 15 órakor egy kávé mellett beszélgethetünk Varró Dániellel, aki azon a napon több diákcsoporttal is találkozik, de szívesen beszélget felnőttekkel is a könyvtár kávézójában.

Azért írtuk, hogy a kortárs irodalom jön hozzánk vendégségbe, mert április második felében a zalai kötődésű Kamondy Imrével találkozhatunk, június első napjaiban pedig Lackfi János lesz a vendégünk.

Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című felnőtteknek is nagyon élvezetes olvasmányt jelentő meseregényének egyik részlete olvasható itt.

A családját is bemutató televíziós műsor tekinthető meg a másik link mögött.

* * *

Igazi húsvéti ajándék lett a Szabad szombat a könyvtárban

A Szabad szombat a könyvtárban programsorozat folytatódott. ezzel vette kezdetét a könyvtárban a Húsvét ünneplése. A gyermekek maguk készítette ajándékokkal, a felnőttek a hajdani húsvétok felidézésével hangolódtak az ünnepre. Az azóta a könyvtárban megfordulók pedig a húsvéti locsolásra alkalmas tárgyak megtekintésével hangolódnak a húsvétra.

képes beszámolónk - újságcikk - Kanizsa TV

Szabad szombat a könyvtárban programjait folytatjuk április második felében a hónap végi Város napján való részvételre készülés jegyében.

* * *

Mielőtt a szabadba költözik, megtekinthető a könyvtárban

A Deák tér régi téglaburkolata megjelölésére készült felirat az első utcai megörökítése a nagykanizsai gólyalábazásnak. (Készíttette Tarnóczky Attila a város számára.)

A téglák mellé rakott emlékkártya látható a képen. Ez az ajándéka a Nagykanizsai Gólyalábasoknak, mely akár könyvjelzőként is használva emlékeztet erre a nemes kezdeményezésre.

 

* * *

Polcon a 6. jegyzék

Ismét javasolhat olyan könyvet vásárlásra, melyet szívesen kikölcsönözne a könyvtárból. Az újdonságokat 2016. április 7-ig tekintheti meg a Mutatvány Példányok polcain.

* * *

A legfrissebb kanizsai programok

A listában válassza a legfelső tételt!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!