Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.  

Kedves Olvasó!

Nagykanizsa környéki települések könyvtárosainak továbbképzése a könyvtárunkban

Meghaladja a negyvenet azoknak a városkörnyéki településeknek a száma, ahol könyvtárunk végzi az ellátást. A falvakban dolgozó könyvtárosok már több éve kapnak könyvtárosi alapismereti képzéseket a Halis István Városi Könyvtárban.
Az ez évi képzés a napokban fejeződött be.

A Kanizsa Tv híradása

A Zalai Hírlap is tudósított az eseményről

Képes beszámolónk

* * *

A költészet napja a könyvtárban

Költészetnapi vetélkedőn vett részt a Rozgonyi iskola 5. és 6. évfolyama. A megmérettetésen a csapatoknak József Attila verscímeket kellett keresni a betűhalmazban, aktuális és korábbi években tanult verseket kellett felismerni szavak és rövid tartalom alapján. Ezenkívül verssorokat kellett párosítani szerzőkhöz, de rímfaragás is szerepelt a feladatok között. A versek kiválasztása során arra törekedtünk, hogy ne csak a klasszikusokkal, hanem a kortárs szerzők műveivel is megismerkedhessenek a gyerekek.

A programról készült fotók

* * *

Újabb találkozó Pedróval, a terápiás uszkárral

2018. április 13-án ismét ellátogatott hozzánk Pedró uszi, a terápiás kutya. A meghirdetett programon 15 kisgyermek vett részt. A foglalkozás során a résztvevők megismerkedtek Pedró uszival, különféle trükköket kérhettek tőle, mesét hallgattak, papírkutyust hajtogattak és színeztek. A gazditól, Dórától pedig hasznos tanácsokat kaptak arról, hogyan kell viselkedni és bánni az idegen kutyákkal. A későbbiekben is szeretnénk szervezni hasonló találkozót, amelynek időpontjáról hírlevelünkben olvashat.

A programról készült fotók

* * *

Folytatódik az olvasóink által kedvelt lehetőség, a kölcsönzőpultnál kezdeményezhető könyvbeszerzés az ajánló polcról. A képre kattintva a gerinccímek jól olvashatók (az alsó elforgatott).

(A mostani ajánlatból 2018. május 3-ig lehet válogatni!)
+
Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!