Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

 

Könyvtárunk által digitálisan hozzáférhetővé tett, érdekes, értékes kanizsai tartalmakra szeretnénk felhívni a figyelmét a gyakoribbá váló levelekkel.

 

Nagykanizsai olvasni való

Ma is aktuálisnak tűnő gondolatokkal indítja mondandóját a nagykanizsai ipariskolai értesítők 1943-44-es tanévéről szóló kötetének elején az iskola tanára.

Miért nincs helyesírás? A helyesírás nemtudásának kérdése a magyar közösség egyik fontos problémája, mert nem csak az iskolák apró népe nem tud helyesen írni, hanem általában a felnőttek sem.
Az okot keresve látjuk, hogy a helyesírás nemtudásának egyik alapvető oka a nagy felületesség.
Különösen a mai élet a gyors munkát kívánja.
Ennek a gyors, nagyolt munkának a következménye, hogy akár az iskolás, akár a felnőtt, nem tartja szükségesnek kitenni a pontos ékezeteket.
Nincs helyesírás, mert igen sok esetben nem tartja be azt a sajtó sem. Tessék elővenni a napilapokat és ebből a szempontból felülvizsgálni!
Nem tudom, hány alkalommal adnánk elégtelent a helyesírásért, különösen pedig a magyartalan kifejezésekért. A sajtó pedig hat. Sokszor egyedüli tanácsadó.
Nincs helyesírás, mert a hirdetővállalatok, cégtáblákat készítő iparosok, kisebb magánhirdetők, nem tartják be, illetve nem kívánják meg a helyesírási szabályokat.

A fenti indító részlettel kedvet szeretnénk csinálni a kötet és általában a helyi évkönyvek (értesítők) lapozgatásához.

* * *

Előzetes

Mi volt a keleti városrész helyén korábban?

Következő hírlevelünkben azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan lehet a holmi.nagykar.hu oldalon megtalálni azoknak a nagykanizsai városrészeknek az előtörténetét, melyek 1945 után épültek fel.

* * *

2020 - Fényes félszázad - Nagykanizsa 1870-1920

Március 15-re készült kiállításunk eddig csak rövid időre volt látható. A Zalai Hírlap tudósított róla. A kiállítás egyes darabjait most levelünkben mutatjuk be.

Kattintson a képre!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél