Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

Kollégáink sokfajta programmal jelennek meg a városkörnyék könyvtáraiban. 2016. február 27-én arra készülünk, hogy ezek közül kettőt megmutatunk Nagykanizsa könyvtárhasználóinak is. Az aznapi ajánlatunkat más érdekességekkel is bővítjük. Javasoljuk, hogy már most írja be határidőnaptárába:

2016.02.27. 10:00-12:00 Szabad szombat a könyvtárban

 
* * *
 
Több, mint 10 éve vizsgáltuk először azt, hogy mely könyveket kölcsönzik szívesen olvasóink. Már akkor meglepett bennünket az, hogy a sok évtizede gyűjtött állományunkból főként a legfrissebbeket kölcsönzik.
 
2002-ben az összes kölcsönzött könyv 2/3-a az utolsó 10 évben vásárolt könyvekből került ki. Azóta ez az arány meghaladja a 70%-ot. Ebből az is következik, hogy az előző 50-60 év terméséből csak a kölcsönzések 1/3-a, napjainkra pedig már 30%-a sem származik. 13 évvel ezelőtt 8000 kötetet kölcsönöztek a legfrissebb anyagból, a múlt évben pedig már 16000-et.
 
Ezért fontos, hogy legyen mindig kellő forrás az újdonság vásárlására, szerencsénkre erre mód is van a Halis István Városi Könyvtárban. Külön öröm, hogy egyre nagyobb számban maguk az olvasók kezdeményezik egyes munkák megvásárlását a Mutatvány Példányok polcáról. Mellékeljük a két grafikont:
 
 

* * *

A Zalai Hírlap megemlékezett Varga Géza munkájáról, Nagykanizsa időjárásának történetéről. Az írás itt olvasható. Az úttörő munka honlapunkon elérhető, és közvetlenül is olvasható a magyar kultúra napjára készített kiállításunkon, képünk ezt mutatja.

* * *

A legfrissebb kanizsai programok

A listában válassza a legfelső tételt!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!