Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

 

Már szerdán!!!! Meghívó könyvbemutatóra

A képre ütve jól olvasható a program.

* * *

November 1-je körüli nyitva tartásunk

2019. november 1-3. között nyitva tartásunk szünetel!

* * *

Az 1956-os forradalom leverése után

Október 23-i kiállításunk képei közül az időrendben következőt mutatjuk be.

Az előző két szórólap a forradalmi szervek dokumentuma volt. Most egy falragasz következik, ez azonban már a forradalom leverése után készült. A szovjet csapatok 1956. november 5-én szállták meg Nagykanizsát, november 7-én el is hagyták a várost. A helyi katonai parancsnok ezek után tett közzé ezt az utasítását.

Kattintson a képre!

* * *

Egy találkozó emlékére, olvasni való a határ közelében élőknek

Göncz László történeti és szépirodalmi munkái a Muravidék (Lendvavidék, Hetés) 20. századi történetét dolgozzák fel. Az 2019. október 22-én könyvtárunkban bemutatott kötetében, az Emberek a pannon végeken című munkában 33 interjú olvasható a határ mindkét oldaláról. Különböző foglalkozású, sorsú, korú, mentalitású elbeszélők mesélnek az 1920-as évek muravidéki életéről, a történelmi folyamatok által újra meg újra átírt sorsukról, viszonyaikról, a mindenkori határhoz, politikai berendezkedéshez való viszonyukról. Alsólendva környékén született és nevelkedett művészek, parasztok, pedagógusok, városi polgárok vallanak arról például, hogy a legkeserűbb időkben is tapasztalható volt az emberség, vagy, hogy bárhol is húzták meg a határt, valaki, valamelyik család, birtok biztosan sérült. A kötet jól illusztrálja és magyarázza az 1920-1960 közötti időszak Mura-menti történéseit. Több interjú szépirodalmi műként is olvasható. Mindenkinek szívesen ajánljuk azzal, hogy a kötet általános érvénnyel is szól a határok mentén élők politikai rendszerektől való kiszolgáltatottságáról.

A kötet kölcsönözhető könyvtárunkból.

Fotók a könyvbemutatóról

* * *

Eladó mandalák!

A 2. emeletünkön található mandalás kiállítás darabjai 2019. október 31-én 14 és 18 óra között a könyvtárunkban megvásárolhatók.

* * *

Könyvtárunkban olvasható egy hajdani kanizsai szerző munkája

Könyvtárunk állományába került Neumann Ede nagykanizsai főrabbi egykor országosan is elterjedt tankönyve. A Zsidó vallástörténet című mű két kötete reprint formájában egybekötve kölcsönözhető könyvtárunkban.

Neumann Edéről bővebben

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél