Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

A nyáron hétfőnként különleges nyitások a könyvtárban:

* * *
 
Részletek Kovács László ünnepi könyvheti megnyitójából
2016. június 9. Nagykanizsa
 
Tisztelt Ünneplő Közönség, Hölgyeim és Uraim!
Kedves Diákok! 
 
Nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben engem kértek fel az ünnepi könyvhét megnyitására, itt, szülővárosomban, Nagykanizsán. (...)
Szeretnék elmondani néhány gondolatot magáról a KÖNYVRŐL.
Hargittai István akadémikus állítja, hogy pályaválasztásában meghatározó szerepe volt 
Teknős Péter Az ezerszínű kincs című könyvének. Ennek hatására döntött úgy, hogy kémikus lesz. Ezt a könyvet 11 éves korában egy matematikaversenyen jutalomként kapta. (...)
Ott van tehát a könyv mögött az EMBER, aki felhívja a figyelmünket egy-egy könyvre, kölcsönadja, vagy megajándékoz vele, vagy magyaróra végén folytatásokban felolvassa. Úgy szerettem meg Fekete Istvánt (minden könyvét megvettem, elolvastam), hogy Gazdag István általános iskolai osztályfőnököm, magyar- és énektanárom minden óra végén felolvasott egy részt A Koppányi aga testamentumából. Ördög Ferenc tanár úr pedig a gimnáziumban a magyarórák végén egy személyben előadta folytatásokban a Pygmaliont. Hálás vagyok Kerekes Irén zongoraművész zongoratanárnőmnek is, hogy megismertetett J. S. Bach életével: odaadta olvasásra A Tamás templom karnagya c. művet. 
Az igazán jó könyvek azért tudnak hatni, mert nagyszerű emberek írják azokat. 
Ott van az Író, ott van az Olvasó, és köztük csodálatos kapocs a KÖNYV, amelyet nem tud kiszorítani az elektronika egyetlen csodája sem, pedig már lehet képernyőről olvasni ugyanúgy, mint fa tetején vagy csónakban. (...)
Végül szólni szeretnék a KÖNYV képzőművészeti megformálásáról. Csak Budapesten 10 szoboralak olvas egész évben, nemcsak a könyvhéten, és vidéken is, Tatabányán, Sárospatakon, Szentesen stb. 33 alkotás szól a könyvről. Legtöbb a magányos olvasó nő, de olvasnak ketten, hárman, fiúk, családok, férfiak.
Nagyon sok kisplasztika, rajz, festmény, fotó mutatja az átszellemült olvasást.
Kérem, hogy vásárolják, olvassák a könyveket Önök is átszellemülten, könyvhét előtt, alatt és után.
 

* * *

A legfrissebb kanizsai programok

A listában válassza a legfelső tételt!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!