Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

Gratulálunk

BENCE LAJOS költőnek,

aki 2019. március 15-én kapta meg magas színvonalú irodalmi tevékenységéért a József Attila-díjat.

Bence Lajos a Muratáj főszerkesztője, az MNTI Lendva, Népújság, Pannon Tükör szerkesztője, a Lendva-vidéki magyar irodalom kiemelkedő alakja, aki többször volt a könyvtár vendége, legutóbb 2017 őszén, a Zalai vers- és borvidék című esten verseit megzenésítő Kontrabant és barátja, Halász Albert költő, könyvtáros társaságában.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk versei mellett a muravidéki, lendvavidéki magyarság irodalmáról, publicisztikájáról szóló írásait, melynek legutóbbi gyűjteményes kötetete - Írott szóval - könyvtárunkban is megtalálható.

* * *

Véradásra hívjuk-várjuk a Halis István Városi Könyvtárba 2019. március 21-én (csütörtök)!

Bizonyítsuk be, hogy létezik önzetlenség a világon, ajándékozzuk meg beteg embertársainkat az egyik legszebb ajándékkal, az élet örömével. Nyújtsuk karunkat értük! A Halis István Városi Könyvtár közössége, munkatársai és az olvasótábora véradásra várják azokat, akik tenni akarnak segítségre szoruló embertársaikért.

A véradás március 21-én, csütörtökön, 11-16 óra közt a Halis István Városi Könyvtár földszinti előadótermében lesz.

* * *

Szelfizős emlék

A Rozgonyi és a Hunyadi utca sarkán álló régi épületet elbontják, annak a helyén épül fel a város új oktatási-nevelési intézménye - olvashattuk a Zalai Hírlapban.

A sarokház falán egy ideje könyvtárunkba invitáló gólyalábas látható. Az épületnek és a számunkra kedves rajznak szelfizéssel szeretnénk emléket állítani. Ha érdekesnek találja, csatlakozzon hozzánk. Ha a képet üzenetként elküldi a könyvtár facebook oldalára, akkor megosztjuk kedvelőinkkel.

A Zalai Hírlap írása

Első szelfinket W. Kovács Ágnes kollégánk (a gólyalábas kompozíció és a felirat egyik rajzolója) készítette:

* * *

Jelvény adomány kampány

Könyvtárunk csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelvény adomány kampányához. Egy jelképes összegért cserébe (500 Ft) egy szép kitűzővel gazdagodhatnak olvasóink, amivel egyben nemes célokat is támogatnak. A kínálatot a szépirodalmi tájékoztató pontnál keresse.

A Kanizsa TV után most a Zalai Hírlap is cikkezett az akcióról.

A kampányról bővebben a Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület honlapján olvashat.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél