Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

 

Heti tipp: A nagykar.hu-ról minden közzétett dokumentum le is tölthető, így internet nélkül is lehet őket a későbbiekben használni. Próbálja ki:
Nagykanizsai ipariskolai értesítők

* * *

Tanároknak, szülőknek és diákoknak

Azolo olvasnivalót ajánl és kérdésekkel teszi emlékezetessé az olvasmányt. Honlapunkon elérhető, hogyan lehet a digitális olvasmányhoz jutni és hogyan tudjuk a kérdésekre adott válaszok eredményének monitorképét elmenteni.


Szeleburdi család

Az arany ember

 

Misi mókus kalandjai

Kincskereső kisködmön

Két kérdéssor is kitölthető:

Rumini
 (2006)
 

Rumini
 (2011)
 

* * *

Mi volt a keleti városrész helyén korábban?

Előző hírlevelünkben azt ígértük, hogy megmutatjuk, milyen módon lehet a holmi.nagykar.hu oldalon megtalálni azoknak a nagykanizsai városrészeknek az előtörténetét, melyek 1945 után épültek fel.

A holmi.nagykar.hu honlap alapvetően arra vállalkozik, hogy az 1945 előtt épült házak történetéhez kapcsolódóan mutatja be a város korábbi életét. A fontos utcák azonban "kiszaladnak" a városból.
Ezek lehetővé teszik, hogy a város hajdani külterületei is megörökítésre kerüljenek.

Az Attila utca leírásában sok érdekesség van a keleti városrész kialakulásáról.

A Teleki utca vége is sok információt tartalmaz.

A Petőfi utca vége pedig az északi terület előtörténetét segít megismerni.

Meglepő módon az Eötvös tér is tartogat érdekes részleteket, hiszen onnan indult a város keleti bővülése. Az információk az tér leírásának első harmadában találhatók.

* * *

Előzetes

Kanizsa iskoláinak évkönyvei (értesítői) segítik a város történetének megismerését. Következő levelünkben erre mutatunk példát.

* * *

2020 - Fényes félszázad - Nagykanizsa 1870-1920

Március 15-re készült kiállításunk eddig csak rövid időre volt látható. A Zalai Hírlap tudósított róla. A kiállítás egyes darabjait most levelünkben mutatjuk be.

Kattintson a képre!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél