Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A Halis István Városi Könyvtár hírlevelei

Feliratkozás: küldjön egy levelet "Feliratkozás" tárggyal a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!
Keresett szó:
Találatok száma: 8


A könyvtár ajánlója 2021. november 24.


Kedves Olvasó!

Pénteken 10.30–11.30-ig Fülöp Szabolcs és Kém Sándor zenél a könyvtárban

Szeretettel várjuk a Zene és egy csészényi könyvtár programsorozatunkra.

 
Halis Podcast – Fotózás napjainkban
 
Biztosan találkozott már a képeivel a hírekben, de vajon ismeri őt?
Beszélgetés Szakony Attila fotóriporterrel.
Mi különbözteti meg az átlagembert a fotóstól? Elmondja nekünk Varga Szilárd, a Kanizsa Fotóklub elnöke. Mindezek mellett sok a témával kapcsolatos könyvtári lehetőségre is ráirányítja a figyelmet a Halis Podcast legújabb, fotózással foglalkozó adása.
A képre kattintva két lehetőség közül választhat: le is töltheti, vagy YouTube-on meghallgathatja.
 
1 éves a podcastunk – Legyen Önnek is saját gyűjteménye a Halis Podcastból!
A könyvtár YouTube csatornáján keresztül több, mint 3000 megtekintést értek el az elmúlt évben a podcast adásai. Két hónapja letölthetővé tettük a halispodcast.nagykar.hu honlapunkon, így reklámmentes változatban is elérhetővé váltak. Itt is ezer fölötti már a megtekintések száma. Az igazi különlegesség az, hogy több, mint 300 alkalommal le is töltötték eszközeikre olvasóink az egyes podcastokat. Ők bárhol járnak, meg tudják hallgatni a beszélgetéseket.

Keresd a zöldet! Békák a Halisban

A hazánk békáit bemutató, nagyméretű poszterekből álló kiállítás 2021. december 6-tól 10-ig tekinthető meg a könyvtárban minden nap 10–18 óráig. Szívesen látunk iskolai csoportokat is. A kiállításról bővebb információ a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján olvasható.

A képre kattintva a szöveg olvashatóvá válik.

A „Csak egy hűséges szolgája urának” kötet és a kötetbemutató közönsége

A kötet kölcsönözhető könyvtárunkból.

 

Kollégáink közreműködésével Nagykanizsa környékének könyvtárai megújulnak. A Zalai Hírlap híradása a nagyradai könyvtár megújulásáról szól.

Kattintson a képre olvasható változatért!

Lezárult a "Passzold vissza Tesó!" őszi kampánya, amiben 96 db használt mobiltelefon gyűlt össze, ami 8,7 kg súlyt nyomott. Köszönjük, hogy szelektíven újrahasznosították mobiljaikat, amivel egy kis lépést tettünk egy élhetőbb jövő felé.
A gyűjtést a továbbiakban is folytatjuk, és folyamatosan lehet hozni könyvtárunkba a régi elhasználódott készülékeket.
Külön szeretnénk kiemelni a Páka Könyvtári Információs Közösségi helyet, akik az időt és energiát nem sajnálva elküldték hozzánk a régi, nem használt telefonokat!
 
 
 

Könyvtárunkban járt a Zsigmondy Technikum 13. (közszolgálati technikus képzés) osztálya

Képes beszámolónk

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

A könyvtár ajánlója 2021. május 19. - Kiállítás és ingyenes beiratkozás - Bajcsa - Olvasónk meséli - Találkozás a könyvtárban - Passzold vissza Tesó - 1%


Kedves Olvasó!

Kiállítás és ingyenes beiratkozás
 
A Hevesi utcai fiókkönyvtárunkban (SZOLGÁLTATÓHÁZ) 2021. június 30-ig a kiállítás látogatói közül azok, akik új olvasóink lesznek, ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba.
 

Így néz ki a megújult térben a kiállítás

 
 
1%
 
Ez a megújulás is a Könyvtárpártoló Alapítvány Nagykanizsa támogatásával volt lehetséges.
Kérjük, támogassa adója 1%-ával az alapítványt!

Bajcsa

Néhány alkalommal már a ma Bajcsán élők egy kis meglepetést találtak a postaládájukban.
A városrész történetének egyes fejezetei olvashatók ezeken a könyvtári ajándékokon. A város minden polgára és a Bajcsáról elszármazottak számára is érdekes egy-egy ilyen rövid olvasmány. Ezzel a sorozattal is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kanizsai könyvtár milyen lehetőségekkel rendelkezik, amit minden könyvtárunkba belépő a maga örömére használhat.
Az olvasmányok bajcsa.nagykar.hu honlapunkon is elérhetők.

A kormányhivatal dolgozói összesúgnak a könyvtár miatt
Mai életkép Halis István modorában

Olvasónk meséli, hogy bár megkapta mindkét oltását, mégsem kapott oltási bizonyítványt. Egy ideig ez nem is volt fontos. Most azonban ő is szeretne élni az igazolvány biztosította lehetőséggel.
A megoldás a kormányhivatal, ott lehet az elmaradt kártyát igényelni. Megállapíttatott, hogy az igény jogos. A kedves hivatali dolgozó nyugtatta a hajlott korú „folyamodót” abban bízva, hogy biztosan nem olyan sürgős a kártya. Gondolta, hogy nem nagyobb utazás vagy a vendéglátóhelyek látogatása, esetleg fitness termek látogatása a cél. Nem tévedett, a kártya megléte azonban mégis sürgős volt, és ezt az igénylő nem is rejtette véka alá. Ő ugyanis kedves helyének meglátogatására – ahol jól érzi magát – készült, nevezetesen a kanizsai könyvtárba. Az indoklás gyorsan szétszaladt a hivatali fülkék lakói között. Híre pedig most olvasóinkhoz is eljutott.
Igazolvánnyal és 18 év alatti családtagokkal szeretettel hívjuk Önt is a könyvtárba.

Találkozás a könyvtárban

Újra személyesen is találkozunk olvasóinkkal. Folytatódik az email-ben és a telefonon kért könyvek kölcsönzése is.
Szeretettel várjuk!
 
Legújabb gyerekkönyveink:
   
 
Új szakkönyvek:
      
 
Szépirodalom:
 
Kattintson a képekre a nagyításhoz!

Használt telefon gyűjtés a könyvtárban
 
Ismét személyesen is találkozhatunk a védettségi igazolvánnyal rendelkező használóinkkal. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy könyvtárunk idén is részt vesz a Jane Goodall Intézet által szervezett Passzold vissza Tesó programjában. Ha lapul otthon a fiókjában egy-egy régi használt telefon, azt nálunk nyugodtan leadhatja.

Hol találkozott Nagykanizsa madártávlati képével?

10 éve annak, hogy könyvtárunk 60 éves születésnapjára megrajzoltattuk Somogyi Győzővel – Kanizsa lakóinak szánt ajándéknak – Nagykanizsa madártávlati képét.
A Batthyány Lajos Gimnáziumban két helyen is  fellelhető, az egyik a múltkori levelünkben látható videóterem, a másik az igazgatói iroda:
 
 
Köszönjük szépen az iskolától kapott képet!
 
2021. május 1-jén volt a 70 éves születésnapunk. Örülnénk, ha ebben az időszakban további fényképet is megoszthatnánk a madártávlati képről. Küldje el nekünk egy közintézményben, munkahelyen vagy lakásban készült ilyen felvételét az info##kukac##nagykar.hu e-mail címre.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

A könyvtár ajánlója 2021. január 27. - Kérés e-mailben a katalógusról - Podcast a környezettudatosságról


Kedves Olvasó!

Könyvtárunk 2021. február 1-ig biztosan zárva tart.

Korlátozott szolgáltatásaink ezen időszak alatt is működnek. Várjuk kéréseit e-mail-ben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címen, vagy a +36306287264-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óráig.

Amennyiben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címünkön keresztül szeretne olvasnivalót kérni, a katalogus.hivk.hu oldalon írja be, mit keres, majd a találatok közül pipálja be az Önnek megfelelőt! A felül lévő Start gombra kattintva annyiszor ismételje meg a műveletet, ahány különböző könyvet kér, végül a fenti Polcom gombra kattintva kimásolhatja a kész listát levelébe:

Az összeállított könyvcsomagokat a megbeszélt időpontban könyvtárunk bejárata előtt veheti át, ugyanakkor adhatja vissza az Önnél lévő könyveket is.

Külön szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a kikölcsönzött könyvek visszahozatalára is van lehetőség hétfőtől csütörtökig 10–12 és 14–17 óráig!

Megjelent könyvtárunk ötödik podcast beszélgetése, melynek témája a környezettudatosság

A könyvtár működése a környezetvédelem jegyében:

  • cél a könyvtárhasználók szemléletváltásának előmozdítása

Csatlakozás a „Passzold vissza tesó” című programhoz:

  • használt mobiltelefonok gyűjtése
  • a mobiltelefonok alapanyagául szolgáló fémek bányászata rendkívül káros hatású: emberszabású majmok élőhelyének veszélyeztetése, helyi bűnszervezetek tevékenysége
  • interjú Kádár Andrással, a Jane Goodall intézet magyarországi főtitkárával

Könyvajánló:

Együttműködés a nagykanizsai IMRO DDKK Kft-vel:

  • interjú Musits Róberttel
  • környezettudatos viselkedés és szemléletformálás gyerekeknél és felnőtteknél
  • klímastratégia Nagykanizsán

További hasznos linkek a témával kapcsolatban:

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

 

A könyvtár ajánlója 2021. január 20. - Kölcsönzési gyakorlatunkról - A magyar kultúra napja 2021 - Ajándékból ajándék - PASSZOLD VISSZA TESÓ!


Kedves Olvasó!

Könyvtárunk február 1-ig biztosan zárva tart.

Sajnos jelenleg nem találkozhatunk személyesen, de ez idő alatt is jobbnál jobb olvasmányokkal készülünk Önnek. Várjuk kéréseit e-mail-ben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címen, vagy a +36306287264-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óráig.

Az összeállított könyvcsomagokat a megbeszélt időpontban könyvtárunk bejárata előtt veheti át, ugyanakkor adhatja vissza az Önnél lévő könyveket is.

Gyakorlatunkról a Kanizsa Tv megjelentetett egy összeállítást

A magyar kultúra napja 2021

2004 óta a magyar kultúra napjára különösen készülünk. 2021-ben ez is másképpen lett. Az elmúlt évek megemlékezéseiből összefoglaló készült. A 2004-ben megfogalmazott gondolatok munkáltak most is bennünk:
A szívünkhöz oly közel álló naphoz, a Himnusz „születésnapjához” kapcsolódóan ajánljuk figyelmébe azokat a kulturális értékeket, szolgáltatási újdonságokat, melyek a Halis István Városi Könyvtár jóvoltából, vagy a könyvtár közreműködésével váltak könnyen hozzáférhetővé. Mindezekkel az itt élők kulturális, tanulási, tájékozódási lehetőségei bővültek.
Ünneplős böngészést kívánunk!

Az épületünk elé függesztett üzenetünkkel kívánunk szép magyar kultúra napját.

Ajándékból ajándék

Még a pandémia előtt olvasóink rengeteg ajándékkönyvvel leptek meg bennünket. A könyvtárunk gyűjteményében már megtalálható műveket megpróbáljuk másutt hasznosítani. A képeken látható igényes sorozatot a Zrínyi Miklós Általános Iskola könyvtárának ajánlottuk fel, akik nagy örömmel fogadták.

 

„PASSZOLD VISSZA TESÓ!” - a Kanizsa Tv híradása

Köszönjük, hogy a tévéfelvétel óta is meglepnek bennünket feleslegessé vált mobilokkal!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

 

A könyvtár ajánlója 2021. január 6. - Friss szépirodalmi választék - Helyi kezdeményezés országos területen - Pati könyvtáros kollégánk tevékenysége - Passzold vissza Tesó kampány eredménye


Kedves Olvasó!

Könyvtárunk január 11-ig biztosan zárva tart, de addig is válogasson új friss szépirodalmi könyveinkből!

A képre kattintva nagyobban is látható könyveket is ajánljuk e-mailes és telefonos kéréseihez.

Sajnos jelenleg nem találkozhatunk személyesen, de ez idő alatt is jobbnál jobb olvasmányokkal készülünk Önnek. Várjuk kéréseit e-mail-ben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címen, vagy a +36306287264-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óráig.

Újdonságaink:

  

Helyi kezdeményezés országos területen

Könyvtárunk internetes beszélgetős műsorát, a Halis podcastot a konyvtarak.hu honlap olvasói is megismerhetik és hallgathatják:

A Zalai Hírlap pati könyvtáros kollégánk nemes tevékenységéről adott hírt, büszkék vagyunk rá, gratulálunk!

„Passzold vissza Tesó!” használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány

Harmadik évét zárta a „Passzold vissza Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg 2020 tavaszán és őszén. A kampány idei eredményével is elégedettek a szervezők, a vírushelyzet ellenére 49 vállalat és intézmény gyűjtött össze 1184 kg használt mobiltelefont. Amiből a Halis István Városi Könyvtár dolgozói és használói 84 készülékkel, 8 kg mennyiségben járultunk hozzá a végső eredményhez. A gyűjtést és a környezettudatos szemléletformálást idén is folytatni szeretnénk.

A Jane Goodall Intézet egy elismerő oklevéllel jutalmazta könyvtárunkat az akcióban való részvételért, amire nagyon büszkék vagyunk!

Tisztelt Résztvevő!

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy részt vett a  „Passzold vissza Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányban, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg 2020 tavaszán és őszén.

A kampánnyal kapcsolatos további információkról honlapunkon tájékozódhat, a levélhez mellékelten küldünk egy elismerő oklevelet.

Köszönjük az Ön részvételét, segítségét is!

 

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

 

A könyvtár ajánlója 2020. december 16. - Karácsonyra Kanizsa Újság, podcast és könyvek - Passzold vissza Tesó! - Nagykanizsai helytörténet


Kedves Olvasó!

A sajtóból ismertté vált intézkedések alapján könyvtárunkban a működés 2021. január 11-ig változatlan marad. Sajnos továbbra sem találkozhatunk személyesen.

Várjuk kéréseit e-mail-ben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címen, vagy a +36306287264-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óráig.

* * *

Karácsonyra Kanizsa Újság 1989-től napjainkig a nagykar.hu honlapunkon

Hosszú évek óta dolgozik azon a könyvtárunk, hogy Nagykanizsa múltja iránt érdeklődők minél gazdagabb lehetőségből válogathassanak.

Az ezredforduló óta gyarapítjuk a helyi újságok digitális elérhetőségét (folyoiratok.nagykar.hu)

Ez a hatalmas lehetőség segítette a város történetét utcánként és épületenként elmesélő holmi.nagykar.hu létrejöttét.

A város nagyszerű oktatástörténetének emlékeit és forrásait az iskolai évkönyvek (értesítők) jelentős mennyiségének internetes közzétételével tettük olvashatóvá.

A járvány első szakaszának időszakából való a Nagykanizsa városi monográfia 3 kötetének közzététele.

Karácsonyra terveink szerint újabb lehetőséggel gazdagodik az olvasnivalók sora. A Kanizsa Újság válik olvashatóvá a kezdetektől, 1989 októberétől napjainkig a kanizsaujsag.nagykar.hu honlapunkon.

Az újság kiadójával közös kezdeményezésünkről a Kanizsa Tv tervez 2020. december 16-án hírt adni és az újság legfrissebb számában is olvashatnak a karácsonyra szánt meglepetésről.

* * *

Megjelent könyvtárunk harmadik podcast beszélgetése, melynek témája a tudomány és a vallás

Varga Tünde és Benke Dániel beszélget Galambos Ildikóval és Böszörményi Gézával:

- Hogyan egyeztethető össze a tudományos karrier és a vallásos világkép?
- Mit tanít a kereszténység és miről szól a tudomány? Van ellentmondás?
- A hit és a tudósok próbatétele a világjárvány idején.

Musztács Krisztián és Benke Dániel kollégáink ajánlanak olvasnivalót a téma iránt érdeklődőknek.

Aki lemaradt volna a korábbi beszélgetésekről, Youtube csatornánkon meghallgathatja.

* * *

Passzold vissza Tesó!

Könyvtárunk idén első alkalommal kapcsolódott a Jane Goodall Intézet által szervezett Passzold vissza Tesó kampányhoz, amelynek célja a majmok élőhelyének megmentése mellett az ökológiai lábnyomunk csökkentése és a tudatosság erősítése.

Olvasóink segítségével idén 82 darab használt telefont gyűjtöttünk össze, körülbelül 8 kilogramm mennyiségben.

Köszönjük a segítséget és az együttműködést! Bízunk a jövő évi folytatásban!

* * *

Nagykanizsai helytörténet

Négyesi Pál autótörténész, a magyarjarmu.hu oldal szerkesztője készített egy összeállítást az 1949 előtt Magyarországon működő autóbusz-vállalkozókról. Ennek első vázlata itt látható.

Az autótörténész a nemrég elhunyt Tarnóczky Attila holmi.nagykar.hu-járól átvett adatok segítségével készített összeállítást a nagykanizsai témája szócikkeinél:

* * *

Könyvek ajándékkal

Az interneten és telefonon könyveket kérők karácsonyfás díszt kapnak ajándékba könyvtárunktól.

* * *

Ajánlók és egy különleges kölcsönzés-kérés

Egy korábbi ajánlónkból így választott kölcsönözni kívánt könyveket az olvasó:

A következő képek karácsonyi kölcsönzésre javasolt könyveket mutatnak.

A képek nagyításához kattintson!

      

      
 
Várjuk kéréseit e-mail-ben az olvasnek##kukac##nagykar.hu címen, vagy a +36306287264-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óráig.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

 

A könyvtár ajánlója 2020. június 19.


Kedves Olvasó!

Itt a vakáció, és újra várja a könyvtár is!

Az olvasáshoz kattintson a képre!

* * *

Meglepetés gyermekolvasóinknak

* * *

Ha könyvet kölcsönözni jön, hozhatja használt elemeit is

Könyvtárunk elkötelezett híve annak, hogy olvasóink körében is népszerűsítse a zöld gondolkodást. Ezért az idei évben csatlakoztunk már a Jane Goodall Intézet Passzold vissza tesó! használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányához, ami jelenleg is zajlik. Most pedig a FoReGo Magyarország Kft. segítségével a ruhatárunkban egy használt elem visszagyűjtő pontot is létrehoztunk. Bátran adják le nálunk régi nem használt elemeiket  szelektív gyűjtőedényünkben.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél

 

 

A könyvtár ajánlója 2020. március 11.


Kedves Olvasó!

 

Heti tipp: Tudta, hogy minden tájékoztatóhelyen kölcsönözhet is?
Keresse meg kedvenc helyét!
 

* *

Nő és egységesedik könyvtári nyitvatartási időnk a jövő hét elejétől.

* * *

2020 - Fényes félszázad - Nagykanizsa 1870-1920

2020. március 13-tól kiállítás látható nagykanizsai március 15-ékről, és ezzel indul a Fényes félszázad című tematikus évünk. Az év során úgy szeretnénk bemutatni Nagykanizsa 1870 és 1920 közötti 50 évet, ahogy az a könyvtárunk által elérhetővé tett anyagokból megismerhető.

A hamarosan nyíló kiállítás egyik tablója itt látható. Kattintson a képre!

A tablón olvasható újságcikk itt jól olvasható mai tördelésben.

* * *

A múlt héten közölt program elmarad.

"ZÁSZLÓTENGER - 8800"
2020. március 13-án

Az AK - Aranykor, Nagykanizsa Facebook csoport felkérésére könyvtárunk vezetője, Czupi Gyula 2020. március 13-án a ZÁSZLÓTENGER - 8800 program keretében a nagykanizsai 1848 márciusára emlékező szavakat mond.

Hívjuk kedves olvasóinkat a programra.
Részletek a képre kattintva.

* * *

A múlt héten közölt program elmarad.

Író-olvasó találkozó Kordos Szabolccsal

A szerző könyvtárunkban elérhető munkái

Időpont: 2020. március 20. 18 óra

* * *

Mobiltelefonok gyűjtése a könyvtárban

Kedves könyvtárlátogatónk, Czapári Antalné a felvétel tanúsága szerint hét darab mobiltelefont hozott a gyűjtőnkbe, mert hírét vette, hogy csatlakoztunk a Passzold vissza tesó nemzetközi programhoz. Példája mindannyiunkat figyelmeztet arra, hogy még ilyesmiért is érdemes könyvtárunkba jönni.

* * *

Friss könyvek adományként a könyvtárban

Nemrég újra könyvek adományázásával lepett meg bennünket olvasónk. Adományokat többször is kapunk, az azonban nagyon ritka, hogy ilyen új és friss könyvek kerülnek hozzánk. Köszönjük szépen!

1. Csillag az éjszakában

A 2005-ös kiadással rendelkeztünk egy példányban, de a Wass Albert díszkiadás 34. köteteként megjelent 2012-es kiadással nem.

2. Erdélyi karácsony

Ez a 2019-ben kiadott könyv még nem volt megtalálható a gyűjteményünkben.

3. Anya csak egy van

A sok kiadás után ez az első javított kiadás, melyből eddig könyvtárunkban nem volt példány, csak a 2005-ös kiadással rendelkezünk.

A kötet 2004-es kiadása megvan könyvtárunkban, most azonban már a 2014-es kiadást is kölcsönözhetik olvasóink.

5. Világvége

A 2019-ben megjelent kötet egyetlen példánya éppen kölcsönzésben van, jól jött ez az ajándék.

* * *

Felhívjuk figyelmét a heti rendszerességgel frissülő sportkönyv-ajánlókra. Az ajánlók témáját a sporttörténelem nagy alakjai és legjobb csapatai képezik. Ezen a héten a Real Madrid futballcsapatáról olvashatnak az érdeklődők. Tudjon meg minél többet minden idők legsikeresebb klubjáról!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél