Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2019. július 3. - Hetvenen ütöttek tábort a könyvtárban - Tombol a nyár a könyvtárban is! - Érdekes és eladó - Új könyvek


Kedves Olvasó!

 

Nyári nyitva tartásunk

Ne feledje, hogy 2019. július 1-től
- egy-egy részlegünk nyitvatartási szünetet tart,
- szünetel szombati nyitva tartásunk, és
- szünetel nyitás előtti - zárás utáni ügyeletünk is.

* * *

Hetvenen ütöttek tábort a könyvtárban

Idén is megrendezésre került a könyvtári olvasótábor. Június utolsó két hetében, két turnusban közel 70 általános iskolás gyermek vett részt a programon. A tábor fő témái a fák és a virágok voltak.

A gyerekek megismerkedtek a könyvtári renddel. Növényekről szóló könyveket kerestek a kiskönyvtáros foglalkozásokon. Papírból virágokat készítettek. Kicsit elkalandoztak az őskorba és megismerkedtek az ősemberek világával is. Ennek keretében pattintott kőkéssel szeleteltek gyümölcsöket. 

A hét folyamán rövid jeleneteket, meséket tanultak, és adtak elő szüleiknek a hétzáró programon. De megismerkedtek az AZOLOval, és az elmaradhatatlan gólyalábazást is gyakorolhatták.

A négy csapat (cser, tölgy, bükk, hárs) mindegyike sok-sok érdekességet tanult csapata fájáról. A szerdai nap a kirándulásé volt. Első héten a zselici csillagvizsgálóba, a második héten pedig a bakonybéli csillagvizsgálóba látogattak el a táborozók. Mindkét helyen volt planetáriumi vetítés, és sok más érdekesség, de természetesen a fagyizás sem maradhatott el.

A tábor jó hangulatát emelte egyik héten Farkas Tibor énekes-zenés előadása, a másikon Németh János zenével kísért könyvbemutatója. De vendégünk volt egy kertész és egy vadász is, akik a természet védelmére és szeretetére buzdították a gyerekeket. Idén ismét eljött hozzánk Henrik, a látássérült fiatalember, akinek érzékenyítő foglalkozásain nagy örömmel vettek részt a táborozók. Munkánkat az elmúlt évekhez hasonlóan közösségi szolgálatos diákok segítették.

Képes beszámolónk a többi fotóval

* * *

Tombol a nyár a könyvtárban is!

Ha nyaralni indul, ne felejtse el, hogy "utazóládánkban" érdekes prospektusokat, katalógusokat, térképeket találhat. Ha pedig már hazaérkezett és érdekes anyagokat gyűjtött össze, helyezze el a közös ládánkban.

* * *

Érdekes és eladó

Könyvtárunk egy helyi vállalkozó révén speciális könyvespolcot kapott kölcsönbe kiállítási darabként. Kollégáink segítségével könyvtári hangulatot varázsoltunk rá. A könyvespolc az első szinten tekinthető meg. A polc eladó, érdeklődni a szépirodalmi pultnál Benke Dánielnél lehet.

* * *

Folytatódik az olvasóink által kedvelt lehetőség, a kölcsönzőpultnál kezdeményezhető könyvbeszerzés az ajánló polcról. 

13. jegyzék (könyvcímek)

A képre kattintva a gerinccímek jól olvashatók
(az alsó elforgatott).

(A mostani ajánlatból 2019. július 10-ig lehet válogatni!)

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kérjük, a "Válaszol" gombbal küldjön nekünk egy levelet "Leiratkozás" tárggyal! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél