Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. március 27.

Kedves Olvasó!

Az újsághordás élményei 7.

A Szabadhegyen látható kedves figurával kívánunk kellemes húsvéti ünnepeket
minden olvasónknak!

 

Ünnepi nyitvatartás

2024. március 28-a, csütörtök után legközelebb április 2-án, kedden 10 órától várjuk kedves olvasóinkat!

Húsvéti gyerekkönyvtári program

2024. március 28. (csütörtök) 10–12 óra
Húsvéti díszek készítése papírból

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy egy újabb önkéntes csoport, a Bruno Gröning Baráti Kör vállalt kávéztatást. Örömmel üdvözöljük őket az eggyel gyarapodó önkénteseink sorában, egyben ajánljuk, hogy használja ki a velük való beszélgetés lehetőségét, mely a kör tevékenységéhez kötődik.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

 
Alpár István könyvtári csészéjének átadása
 
Alpár István hosszú ideje támogatja sokszorosítási lehetőségekkel és tanácsokkal a munkánkat, ezt köszöntük meg a nevére szóló csészével.

 
A képen Tóth István, Alpár István, Czupi gyula és Tábori Imre látható az átadás pillanatában.

A víz világnapja

A Pannon Egyetem és a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület szervezésében a víz világnapi vándorkupára került sor. A több helyszín közül az egyik könyvtárunk volt. A 120 általános iskolás megismerkedett a könyvtárunk online katalógusával, valamint a www.holmi.nagykar.hu (Kanizsai házak és lakói) honlapunk lehetőségeivel. A csapatok öt perces interaktív kiselőadásokat tartottak arról, amit tanultak e két felületen. Még gólyalábazásra is sor került. A program nagyszerű lehetőség volt arra is, hogy együtt élvezzék a könyvtár kínálta lehetőségeket.

Képes beszámolónk

Vendégkiállítás a piaristáktól

Makettjeiket hozták el a könyvtárba a Piarista Iskola kisdiákjai, hogy minden érdeklődő könyvtárlátogató megismerhesse a munkáikat. Az első csoportos látogatók ők maguk voltak, könyvtári környezetben is megtekinthették alkotásaikat. Nagyon örülnének, ha mások is megnéznék műveiket 2024. április 27-ig. Tanítójuk ismertető szövege is látható a kiállítás mellett, a linkre kattintva itt olvasható.

Képes beszámolónk

Kiállítás a könyvtárban Lempirától a latin fiestáig címmel

Gelencsér Gábor és Kalmár Anikó újabb kiállítással örvendeztette meg a könyvtárlátogatókat, sőt 2024. április 27-ig keddenként 15 órától Gelencsér Gábor tárlatvezetést is tart. A kiállítást Czupi Gyula nyitotta meg, a kiállítás megállítótáblájának tartalma itt olvasható.

Képes beszámolónk

Nagy sikere volt a március közepéig látogatható Bálint Ágnes kiállításnak, 25 csoportot fogadtunk

Közel négy hét alatt 19 óvodás és iskolás csoport vett részt az írónő meséihez kapcsolódó foglalkozáson a Kálvin téri épületünkben. Külön öröm, hogy most először a Hevesi úti fiókkönyvtárunkba is el tudtuk vinni a programot, ahová további 6 második és harmadikos osztály látogatott el. A nagyszámú érdeklődés és a kölcsönzések száma is bizonyítja, hogy az írónő mesehősei (Mazsola és barátai, Frakk, a Futrinka utca lakói, Kukori, Kotkoda) kiállták az idők próbáját, és a mai gyerekek is ugyanolyan szívesen olvassák és forgatják Bálint Ágnes könyveit, mint azt szüleik, nagyszüleik tették. Reméljük, hogy a foglalkozáshoz kapcsolódó AZOLO-s kihívásban is sokan vesznek részt, és idén új AZOLOvagokat avathatunk. Több iskola maga is megemlékezett a kiállításról és foglalkozásról, ezek olvashatók a linkek mögött:

A Hevesi Sándor Általános Iskola facebook-híre

A Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola facebook-híre (3.a)

A Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola facebook-híre (1.a)

A Miklósfai Általános Iskola facebook-híre

A Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola facebook-híre

Három általános iskolából minden másodikas és harmadikas osztály ellátogatott hozzánk. Ha a városban tanuló összes másodikas és harmadikas osztályt nézzük, akkor a nagyobbik fele ellátogatott hozzánk.

Képes beszámolónk

Zalai szerző volt a vendégünk
 
Könyvtárunkban kiemelten fontos, hogy saját programjaink mellett olyan szerzőknek is helyet biztosítson, akik értéket képviselnek és kultúrát közvetítenek. Ezért is volt külön öröm számunkra, hogy Doma Péter, csesztregi születésű elsőkötetes író nálunk is bemutatta regényét, a Szivtlana krédóját.
Reméljük, hogy későbbi írásait is bemutatja nálunk!
 

Hangulatból ötös

Könyvtárosaink a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány Adj egy ötöst kampányában való részvétele miatt egy csapatépítő bowlingozáson vehettek részt a The G.O.A.T. Darts & Bowling Clubban. A végére mind megtanultunk bowlingozni!
Köszönjük ezt a remek estét és kiszolgálást!
Az ötösök pedig továbbra is gyűjthetők a Loco-Motiv csapatának, mi is ezt tesszük!
 

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
A törvény értelmében Nagykanizsa rendezett tanácsú várossá vált, ahol 1872. március 27-én megalakulhatott Nagykanizsa város új, 200 tagú képviselő-testülete. Külön választották a korábban már emlegetett törvényszéket, átszervezték az árvaszéket, elkészítették a községi és árvaszéki szabályrendeleteket. Zala megyében eleinte csak Nagykanizsa volt rendezett tanácsú város, de 1886-ban Zalaegerszeg, vagyis a megyeközpont is megszerezte ezt a rangot.

Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák
 
A Zöld Keresztes Ház emléktáblája azoknak a védőnőknek állít emléket, akik az Erzsébet tér 2. szám alatt állt egykori épületben dolgoztak a csecsemőkért, az édesanyákért, a családokért. Ismerjék meg a történetüket!

Állatbarát Könyvtár lettünk
 
Könyvtárunk elősegíti az olvasás iránti szeretet kialakulását a fiatalabb generációk körében, továbbá hozzájárul az állatokkal szembeni pozitív hozzáállás és a felelős állattartás erősítéséhez is, ezáltal az Állatbarát Könyvtár cím birtokosai lettünk.

Adózóknak való

A Könyvtárpártoló Alapítvány az SZJA 1%-ával támogatható. (Adószáma: 19272588-1-20)

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél