Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. január 31.

Kedves Olvasó!

Az elmúlt két évtized új könyvtári szolgáltatásai

A magyar kultúra napi kiállításunkat továbbra is ajánljuk figyelmébe, egyben szeretettel ajánljuk a Kanizsa Tv híradását a megnyitóról.

Meghívó színházi élményt adó vetítésre:
Utolsó lehetőség a Szép Ernőről szóló Emberszag című film megtekintésére könyvtárunkban

A Világ Igazai kiállításunk témájához szorosan kapcsolódó film Szép Ernő Emberszag című Madách színházas program még 1 alkalommal megtekinthető, 2024. február 3-án, szombaton 11 órakor.

Képes beszámolónk az előadásokról és a vetítésekről

Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg.

Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon.

A Világ Igazai kiállításunk néhány visszhangja

A programot a Zrínyi iskolával közösen terveztük, az ő honlapjukon így jelent meg az esemény.

A kanizsa Tv így ismertette a programot.

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Januári Könyvtári szombatok (58. alkalom)

2024. február 3-i programok:

9:00–13:00 Az Azolo lehetőségei
9:15–9:45 Érdekes is lehet az ismerkedés egy nyelvvel?
10:30–11:00 Papírszínház
10:00–12:00 A Világ Igazai kiállításhoz kapcsolódó előadás, 11-től Szép Ernő Emberszag című Madách színházas film vetítése
11:00–12:00 Sakk

Halis Podcast – A Világ Igazai – a holokauszt és az embermentők emlékezete

A Holokauszt Nemzetközi Emléknapja kapcsán a „Világ Igazai” címmel nyílt kiállítás a könyvtárban, olyanok történeteit bemutatva, akik saját életüket is kockáztatva zsidó embereket mentettek meg a deportálások elől: közéjük tartozott Hegyi (Kaufman) Lajos, róla, a holokauszt diákkori feldolgozhatóságáról, az ehhez vezető utakról és a kiállítás tapasztalatairól beszélgettünk Budáné Józsa Szilvia történelemtanárral és Benke Dániel könyvtárossal.

Legújabb podcastunk LETÖLTHETŐ, ezért akkor is hallgatható, ha nincs internetelérése (nagykar.huSpotify), és a YouTube-on is elérhető.

Kölcsönbe vagy örökbe adná Bálint Ágnes valamelyik könyvét?
 
AzoLovagok Bálint Ágnest (is) olvasnak
 
A Móra Kiadó Bálint Ágnes kiállítása jön február közepén egy hónapra a könyvtárunkba. Sok szép könyvünk van Bálint Ágnestől, melyek közül reméljük sokat kölcsönözni is fognak. Sőt, talán nem is lesz elég példányunk.
Ezért arra kérjük, hogy jelezze, kölcsönbe vagy örökbe adná-e ilyen esetben az érdeklődőnek saját könyvét.
Két módon segíthet:
– Behozza saját Bálint Ágnes könyveit a könyvtárba és mi kölcsönadjuk az érdeklődőnek.
– Elküldi hozzánk azoknak a könyveknek a címét, melyeket kölcsönadna, és mi közvetítünk Ön és az érdeklődő között. A találkozásra, a könyv átadására bárhol sor kerülhetne, de legjobban annak örülnénk, ha a könyvtárban találkoznának. 
Jelentkezhet a 20/324-1654-es telefonon vagy a gyerekkonyvtar@nagykar.hu e-mail címen.

7-10 éves gyermekek szüleinek ajánljuk
 
2024. február 20. (kedd) 16:30 Stresszkezelés, tanuláskönnyítés gyerekeknek – ingyenes tájékoztató előadás 7-10 éves gyermekek szüleinek az ismert Jose Silva-féle módszerről, az agykontrollról. Oktató és előadó: Tihanyi Rita
 
Egy szülő így fogalmazta meg tapasztalatait a módszerrel gyermekei életében.

Ókori olvasnivaló diákoknak
 
A Piarista Iskola 5. osztályos tanulóinak tartott könyvajánlót a városi könyvtár. Az ókorban játszódó kortárs ifjúsági regények hátteréül szolgálnak a történelem órán tanultaknak. Mindegyikhez készült azolo kérdéssor, melynek segítségével a tanulók fejleszthetik az értő olvasási készségüket. És talán még egy „kis ötöst” is bezsebelhetnek jutalmul.
 

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai

1836. február 2. a Polgári Egylet alapítása
Alapvető célja a közszellem felébresztése, a sajtószabadság elérése, vagy ahogyan azt 1846-ban megfogalmazták: „Egyletünk necsak magán társadalmi életünk központja, hanem a haza közügyei felett hazafias vitatkozások színhelye legyen".

Farsangi mesekuckó mancsokkal
 
2024. február 9-én, pénteken 16:30-tól megismerkedhettek Lakshmi kutyával a Halis István Városi Könyvtárban. Ezúttal az alsó tagozatos gyerekeket várjuk egy vidám foglalkozásra. A bátrak jelmezben is jöhetnek.
 
Az ingyenes programra korlátozott számban lehet jelentkezni a 20/324-1654-es telefonszámon vagy a gyerekkonyvtar@nagykar.hu emil címen név és osztály megadásával.

2024 első szépirodalmi újdonságai

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Az újsághordás élményei 4.

Korpavár közepén, a buszmegállónál található a képen látható kőkereszt, különlegessége az, hogy Szűz Mária alakját eltakarja egy mécsestartó. A Köztérképen Móritz István így mutatja be a kőkeresztet.

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél