Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. január 17.

Kedves Olvasó!

Meghívó
a magyar kultúra napja alkalmából rendezett kiállításunk megnyitójára 2024. január 22-én 11 órára
A magyar kultúra napja 2024. évi könyvtári megnyitója elé
 
Könyvtárunk történetének talán a leghosszabb kiállítási sorozatának az újabb állomásán köszöntjük a látogatót. A 2004-ben indult sorozat egyes éveit elevenítjük most fel.
Az első kiállítások gyermek megtekintőinek már a gyermekei is a mostani megtekintők között lehetnek.
Az internet lehetőségei és könyvtárunk saját internetes tartalmai, a kölcsönzés számítógépessé válása, a katalógusunk bárhonnan való elérhetősége még a legklasszikusabb feladatunkat, a könyvek kölcsönzését is átalakította.
Ez a folyton gyorsuló változás tette szükségessé, hogy használóink figyelmét felhívjuk az új lehetőségekre. A könyvtárhasználat lehetőségeinek tanulása is egy életen át tartó folyamat.
Kiállításaink ezt kívánják segíteni minden könyvtárlátogató, a Nagykanizsán élők számára.

Folytatódik a
Kanizsai történeti hétfők
programja

2024. január 29-én, hétfőn 16:30-kor Szőke Béla Miklós lesz a vendégünk. A beszélgetésnek külön aktualitást ad, hogy 30 évvel ezelőtt, 1994-ben jelent meg a Nagykanizsa monográfia 1. kötete. A kötet egyik szerzője Szőke Béla Miklós, akitől azt kérdezzük meg, hogy az a nagyszabású munka, mely Zalavár környékét dolgozta fel, hogyan alakította az ő képét arról, hogy milyen lehetett a Nagykanizsa környékén élők élete a népvándorlás és a honfoglalás időszakában.

Szőke Béla Miklós kutatásainak eredményeit felhasználva készültek a garabonci élménypark újabb tablói, ezek közül ajánljuk az egyiket az olvasóink figyelmébe.

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Különlegesség, hogy keddenként, legközelebb 2024. január 23-án 13 órától a kávé mellé angol társalgási lehetőséget is kínálunk. Az első találkozó résztvevői láthatók a képen.

Kattintson a képre!

Januári Könyvtári szombatok (56. alkalom)

2024. január 20-i programok:

9:00–10:00 Sakk
9:00–13:00 Gólyalábazási lehetőség
10:30–11:00 Papírszínház
11:00–12:00 Tarnóczky klub

2024. január 23-tól február 3-ig – A Világ Igazai

A Halis István Városi Könyvtár és a Zrínyi Miklós-Bolyai János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tisztelettel meghívja Önt a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány vándorkiállítására.

A Könyvtári szombatok keretében külön lehetőség nyílik a Világ Igazai kiállítás megtekintésére Benke Dániel és Budáné Józsa Szilvia előadásával 2024. január 27-én (A Holokauszt nemzetközi emléknapja) 10 órától. Tizenegy órától pedig megtekinthető a Madách Színház jóvoltából a vészkorszakot bemutató színpadi adaptáció, a Szép Ernőről szóló Emberszag című nagy sikerű előadás.

Meghívó
2024. január 25. (csütörtök) 17 óra – Író-olvasó találkozó Kordos Szabolccsal

Részletek a képre kattintva.

Könyvtárunkba látogatott Finy Petra írónő
 
Délelőtt a Kossuth téri és a Református óvoda kicsinyei látogattak el hozzánk. A két óvodából kb. 50 fő vett részt a szerzővel való találkozón. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, az írónő remek hangulatot teremtett.
Képes beszámolónk
 
Délután a felnőtt olvasókat vártuk egy találkozóra. Az írónővel könyveiről és mindennapjairól Virág Adrienn könyvtáros beszélgetett. Több lelkes rajongója dedikáltatta a könyveit és kérdéseikkel is elhalmozták. Finy Petra kölcsönözhető könyvei gyűjteményünkben: Kerti szonáta, Akkor is, Marlenka, Madárasszony.
Képes beszámolónk
 
A vendégünk facebook oldalán megemlékezett a kanizsai találkozóiról.

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
A neoabszolutizmus évei alatt a gimnáziumnál sokkal rosszabbul járt a nagykanizsai tanítóképző intézete, hiszen az 1844-ben megnyitott iskolát 1850-ben eltelepítették, majd a bécsi kormány 1856. január 20-án kiadott rendeletével a tanév végén azt megszüntette.

Újra olvasni valók

A városban elhelyezett szabadpolcokon (plazában, vasútállomáson, Eötvös téren) friss olvasnivaló várja Önöket.

  

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél