Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. március 20.

Kedves Olvasó!

2024. március 22. (péntek) 17.30 Beszélgessünk!

A Szerelmes Kalandtúra Kanizsa és a Halis István Városi Könyvtár közös programjára hívjuk.

Kattintson a képre a részletekért!

Márciusi Könyvtári szombatok (64. alkalom)

2024. március 23-i programok:

9:00–13:00 Gólyalábazási lehetőség
9:00–13:00 Az Arcanum Digitális Tudománytár használata

 

​10:00–12:00 Egyszerű húsvéti díszek készítése papírból

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy egy újabb önkéntes csoport, a Bruno Gröning Baráti Kör vállalt kávéztatást. Örömmel üdvözöljük őket az eggyel gyarapodó önkénteseink sorában, egyben ajánljuk, hogy használja ki a velük való beszélgetés lehetőségét, mely a kör tevékenységéhez kötődik.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Köszönjük az ajándékokat

Olvasóink tömegesen hoznak hozzánk könyveket, melyeket mi megpróbálunk még potenciális érdeklődők elé rakni, hogy újra olvassák őket. Az Egy csészényi könyvtár programunkat és más rendezvényeinket teszik kellemesebbé azok az étkezőeszközök (poharak, tányérok, csészék, evőeszközök), melyeket szintén szép számmal kaptunk ajándékba. Egy hozománnyal felér már ezek mennyisége. Most egy asztalra raktuk őket, hogy kedves ajándékozóinknak megköszönjük adományaikat.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Köszönjük!

Könyvtárunk is csatlakozott a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ élelmiszergyűjtési kampányához. Olvasóinknak és kollégáinknak hála, szép mennyiséggel tudtunk hozzájárulni a gyűjtés sikerességéhez.

Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák

Már a zsidó mártírok emléktáblájának történetét is megismerhetik mindazok, akik a kanizsai vasútállomáson járnak és a rajta elhelyezett QR-kódot beolvassák mobiljukkal. Ha levelünkből „indulva” szeretné megismerni a leírást, akkor az alábbi linkre kattintva teheti meg.

Kanizsai történeti hétfők első előadása a honlapunkon

A sorozat első darabja, Kaposi Zoltán előadása a Kanizsa Tv youtube-csatornáján található.

Honlapunkon is megnézhető, letölthető

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
[1848.] Márc. 20-án a fölsõtemplomban, a megnyert szabadságért, hálaadást tartottak. Az örömlövések közben egy mozsár-tarack szétrobbant, s egyik darabja Taródy Laci, 3. latin osztályba járó tanulót agyonütötte. A város fényes temetést adott neki. A korona vendéglõben nagy lakomát csaptak.

Állatbarát Könyvtár Program
 
Március hónapban a fák virágba borulnak, és a szorgos méhek megkezdik munkájukat. A könyvtár pedig – az Állatbarát Olvasó Kihívás részeként – a méhekkel kapcsolatos könyveket ajánlja az olvasóinak. Intézményünk emelett jó kapcsolatot ápol a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesülettel és az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel. Ismét van lehetőség támogatni munkájukat, melyért egy szép méhes kitűző jár ajándékba. Védjük a méheket, hiszen nélkülük nincs élet!
 
NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a plüssnél!
NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a csokinál!
Továbbra is várjuk a NyusziSTOP kampányhoz kapcsolódó játékunkra a képeket 2024. március 25-ig a gyerekkonyvtar@nagykar.hu email címre. A Gyermekkönyvtár Nagykanizsa facebook oldalunkon a beérkezett képeket közzétesszük, és a legtöbb like-ot begyűjtő képeket díjazzuk!

Az újsághordás élményei 6.

Bajcsáról való ez a kedves figura, melyet a járdán közlekedő hírlapkézbesítő mindig leskelődve tekint meg, most pedig hírlevelünk olvasójával is megoszt.

Adózóknak való

A Könyvtárpártoló Alapítvány az SZJA 1%-ával támogatható. (Adószáma: 19272588-1-20)

Áprilisi előzetes

2024. április 25. 17 óra Író-olvasó találkozó a nagykanizsai Bánovics Attilával, aki Az espani bankrabló című könyvét mutatja be

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél