Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. március 13.

Kedves Olvasó!

2024. március 15-én (pénteken) a nemzeti ünnep miatt nem tartunk nyitva. Az azt követő nyitás: 2024. március 18. (hétfő).

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Kattintson a képre a nagyításhoz!

2024. március 21. (csütörtök) 17 óra Meghívó könyvbemutatóra

Vendég: Doma Péter
Beszélgetőtársa: Fülöp András

Kattintson a képre a részletekért!

2024. március 22. (péntek) 17.30 Beszélgessünk!

A Szerelmes Kalandtúra Kanizsa és a Halis István Városi Könyvtár közös programjára hívjuk.

Kattintson a képre a részletekért!

Állatbarát Könyvtár Program
 
NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a plüssnél!
NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a csokinál!
 
Gyermekkönyvtárunk az idei évben csatlakozott az Állatvédelmi Oktatás által indított NyusziSTOP kampányhoz. Készítsen gyermekével fényképet a gyermekkönyvtárban kihelyezett két plakát egyikével, és küldje el 2024. március 25. 8.00-iggyerekkonyvtar@nagykar.hu email címre. A Gyermekkönyvtár Nagykanizsa facebook oldalunkon a beérkezett képeket közzétesszük, és a legtöbb like-ot begyűjtő képeket díjazzuk! A fényképekre szavazni március 25. 10.00 és április 2. 10.00 között lehet.
A like-olás menete:
1. Gyermekkönyvtár Nagykanizsa oldal kedvelése
2. A Gyermekkönyvtár Nagykanizsa oldalon a kiválasztott képet like-olni!
Csak a Gyermekkönyvtár Nagykanizsa oldalon leadott like-ok számítanak, és csak a 👍 jeleket fogjuk számolni, az egyéb emojikat nem!

Gárdos Péter volt a vendégünk

A Balázs-Béla díjas filmrendezővel, íróval, a Hajnali láz regény és film alkotójával találkozhatott az érdeklődő közönség. A közönség leginkább a Hajnali láz című regényt ismerte az írótól. A beszélgetés során betekinthettünk más művei történeteibe is. Az író érdekességeket villantott fel Semmelweis Ignác életéről, Kempelen Farkas találmányairól. A beszélgetés során kiderült, hogy Gárdos Péter hisz a csodákban, vagy inkább a transzgenerációs találkozásokban. A szép létszámú hallgatóság igazán emberi, személyes élettörténetekkel tarkított, humoros, de megrendítő estéről távozhatott.

Képes beszámolónk

Azolo útra kelt, most Veresegyház vendége lett

Látogatásunk után a 25 éves város általános iskolásait hívja az ottani könyvtár közös olvasásra Azolo közreműködésével.

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai

Márczius 15-én Pesten kivívták a nagy reformokat. De a 12 pont diadalának hírét csak márczius 18-án hozták városunkba. 
Az örvendetes hírekre kokárda készítéshez fogtak a kanizsai hölgyek. Még az nap délutánján a város apraja-nagyja fölékesítette magát nemzetiszínű kokárdával, némelyik hosszú pántlikákat is csináltatott hozzá sallangnak.

Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák

A nagykanizsai vasútállomáson több emléktábla is található. Elsőként a Kényszermunkára elhurcoltak emlékére állított tábla történetét ismerhetik meg kedves olvasóink.

Miklósfáról busszal a könyvtárba Bálint Ágnes „kedvéért”

A Nagykanizsán az alsó tagozat 2., 3. évében járó diákok szinte mindegyike meglátogatta a Móra Kiadó nálunk „állomásozó” kiállítását. Nemcsak Bálint Ágnes életével, hanem azzal is megismerkedtek, hogyan lehet például Bálint Ágnes műveinek olvasása után Azolo kérdéseire válaszolni. Mindannyian meghívást kaptak a városban folyó AZOLOvagok bajvívására. Kíváncsian várjuk, hányan „vették fel a kesztyűt” és vesznek részt a versengésben.

Képes beszámolónk a messziről jött lovagjelöltek, a miklósfai diákok érkezését és könyvtári programját eleveníti fel.

Az újsághordás élményei 5.

Nemcsak a telek tulajdonosának, hanem az utcán elhaladónak is örömet tud szerezni egy kerten belüli „kompozíció”. Ilyen a képen látható szabadhegyi kerékpáros együttes is.

 

Adózóknak való

A Könyvtárpártoló Alapítvány az SZJA 1%-ával támogatható. (Adószáma: 19272588-1-20)

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél