Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. március 6.

Kedves Olvasó!

Nőnapi köszöntés

Minden kedves nő olvasónknak sok örömöt és boldogságot kívánunk a nemzetközi nőnap alkalmából!

2024. március 8. (péntek) 10 óra

Folytatódik Koncz István előadássorozata:
Geológus-kalapáccsal Ománban

2024. március 8. (péntek) 17 óra – Író-olvasó találkozó Gárdos Péterrel, a nagysikerű Hajnali láz szerzőjével

Kattintson a képre a részletekért!

A NŐ
 
Nőnap alkalmából márciusban a hölgyeké a főszerep. Válogasson ajánlónkból, ahol minden könyv róluk, értük szól! „Vigyázzatok, mert amit egy nő keres, azt meg is találja!” – Vaszary Gábor

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
1763. március 8-án a herceg Batthyány József kalocsai érsek a maga és apja, Batthyány Lajos nádorispán, Kanizsa földesura nevében 10 000 forintos alapítványt tett a piaristák számára Kanizsán iskola alapítására.

Márciusi Könyvtári szombatok (63. alkalom)

A 2024. március 9-i programok:

9:00–13:00 Diafilmnézés Bálint Ágnes diáiból gyerekeknek
​9:00–13:00 Az Arcanum Digitális Tudománytár használata
9:00–13:00 Önálló gólyalábazási lehetőség

Fotónk a múlt szombati Bálint Ágnes-vetítésen készült.

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Kreatív alkotásokat várunk!

Jane Goodall idén ünnepli a 90-ik születésnapját. Ebből az alkalomból a Jane Goodall Intézet egy különleges kiállítást szeretne szervezni. A legjobb Jane Goodall-ról szóló alkotások kiállításra kerülnek.
A nagykanizsai munkákból a Halis István Városi Könyvtár külön kiállítást is szervezni fog.
 
Részletek a pályázati plakáton.

Gelencsér Andrea könyvtári csészéjének átadása
 
Az Egy csészényi könyvtár programunk attól igazán „édes”, hogy Gelencsér Andrea süteményét fogyaszthatjuk a kávézások alkalmaival. Andrea hosszú ideje bűvöli el a kávézókat finom aprósüteményével. Köszönjük a segítségét. Ő az, akinek a csészéje elsőként került elhelyezésre a kávézós vitrinben.
 
 
A képen láthatók még Gurdán Jánosné (Rózsika) és Sziva Lászlóné (Marika) a Kórházas lányok csoportból, valamint Czupi Gyula könyvtárigazgató.

Frakk a „fiókban”
 
A Bálint Ágnes-kiállítás keretében Frakk és barátai (Tádé, Mazsola, Manócska, Böbe baba, Szerénke és Lukrécia) tettek egy rövid villámlátogatást a Hevesi úti fiókkönyvtárunkba. A Hevesi Iskola 2. osztályos tanulói a kiállítás megtekintése után mesét néztek és közösen kitöltötték a hozzá kapcsolódó Azolós kérdéssort, mely egyben belépő az AZOLOvagok bajvívásába is.
A program sikerét bizonyítja, hogy jövő kedden a Hevesi Iskola 3. osztályos diákjai találkozhatnak régi, kedves bábfiguráinkkal a „fiókban”.
 

Állatbarát Könyvtár Program

Beköszöntött a tavasz, itt a március, és új témával jelentkezik az Állatbarát Olvasó Kihívás. A hónapban a méhekkel kapcsolatos könyveinket ajánljuk Olvasóinknak. A kiemelt mű Maja Lunde: A méhek története című könyve. A norvég írónő regénye több szálon fut, a múltban, a jelenben és a jövőben játszódik egyszerre, középpontjában pedig a méhek állnak. Milyen fontos szerepük van a növényvilágban? Milyen hatással vannak az emberi életre? Mi történne a Földdel, ha a méhek eltűnnének? Olvassa el, megéri!

Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák

Rózsás János és a Gulágra elhurcoltak emléktáblája a város díszpolgárának Csengery úti hajdani otthona falán állnak. Fia, Rózsás Antal a mai napig ott él, részese volt a QR-kód felragasztásának. Nagy tisztelettel köszönjük neki! Kedves olvasó, ismerje meg Ön is édesapja, Rózsás János és a táblák történetét!

Szépirodalmi újdonságok

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Bármikor megtekintheti legújabb könyveinket, ha katalógusunkban az Újdonságok felirat melletti gombok valamelyikére kattint!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél