Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2022. október 26.

Kedves Olvasó!

Meghívó könyvbemutatóra
 
Megjelent nyugdíjas kollégánk, Kocsis Katalin újabb, Nagykanizsa zenei életével foglalkozó munkája.
A kötet bemutatójára a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar koncertje előtt kerül sor.
A könyvbemutató időpontja: 2022. október 28. (péntek) 18 óra
A helyszíne: HSMK
A kötet címe: Nagykanizsa zenei lexikona

A lelemény diadala a csúcstechnika felett
 
A tervek szerint 2022. október 28-án 18:00-kor folytatódik a hadak útján előadássorozat.
A könyvtár vendége ezúttal Dani Zoltán nyugalmazott ezredes lesz, aki a koszovói háború idején nemzetközi ismertségre tett szert. 1999-ben a világon egyedülálló módon sikerült lelőnie egy amerikai F-117-es lopakodót.
Személye és tette legendás, ezért mindenképpen érdekes előadásra számíthatnak az érdeklődők. Mindenkit szeretettel várunk.
 
Nyitvatartásunk változása
 
2022. október 17-től
szerdán 10–18 óráig,
csütörtökön 1018 óráig,
pénteken 1018 óráig,
szombaton 913 óráig
fogadjuk látogatóinkat.
 
A fiókkönyvtárainkat látogató olvasóinkat is a Kálvin tér 5-be várjuk, mert a fiókkönyvtárakban a szolgáltatás szünetel.
Szeretettel várjuk megváltozott nyitvatartási időnkben.

A szombat a családé,
a könyvtárban is
 
2022. október 29-én a Kálvin téri könyvtárpalotában 9–13 óráig (a Könyvtári szombatok hetedik alkalma).
 
A könyvtári szombatok hatodik programjának vendégei nagy örömmel vették tudomásul az új lehetőségeket. Képes beszámolónk
 
Érdemes szombatra időzíteni a könyvtárlátogatást, mert szombatonként a könyv mellé más érdekességet is ajánlunk.
 
Az ajánlatunk a képre kattintva olvasható.
 

A szombati ajánlatunk nyomtatható változata

A könyvtári szombatok programjainak az iskolák számára megfogalmazott változatát is ajánljuk.

Kóstoljon bele a Könyvtári szombatok és a frissen főzött kávé ízébe. Mindkettőt ingyenesen kínáljuk.

Hallgassuk, olvassuk együtt: Krúdy és Kosztolányi

A Könyvtár Pék Pál – Takács László termében Krúdy Gyula és Kosztolányi Dezső műveibe hallgatunk bele 2022. október 26-a után 2022. november 2-án szerdán 16 órától, illetve október 30-án, szombaton 10 és 11 óra között.
 
Krúdy Gyula 1878. október 21-én, Kosztolányi Dezső pedig 1936. november 3-án hunyt el. Könyvajánlatunk: Krúdy Gyula látogatásaiKosztolányival a villamoson

Halis Podcast – A hosszú ötvenes évek Nagykanizsán

Októberben általában sok szó esik az 1956-os forradalomról, vidéken és a fővárosban egyaránt. De milyen is volt az azt megelőző időszak, milyenek is voltak azok az ötvenes évek? Büki Pálnéval emlékeztünk vissza a korabeli Nagykanizsára, illetve Száraz Csillával beszélgettünk a Thúry György Múzeum ötvenes évekhez kapcsolódó gyűjteményéről és kiállításairól. A témát ezúttal is könyvajánló zárja.

Legújabb podcastunk már elérhető YouTube-on, illetve a nagykar.hu-n, innen letöltve akkor is hallgathatja, ha nincs internet-elérése.

Egy csészényi könyvtár

Ha a megjelölt időpontok valamelyikére érkezik, akkor bármelyik nyitvatartási napunkon vendégünk egy kávéra. Figyelje a pontos időpontokat honlapunkon!

Baglyos előadás, rovarhotel

A könyvtár a Jane Goodall Intézet környezetvédelmi pályázatának köszönhetően egy kicsit zöldebbé varázsolódott a mai napon. A célunk az volt, hogy a madarak és más élőlények számára is élhetőbbé tegyük a könyvtár környékét. Ennek a munkának a megvalósításában nagy szerepe volt az orosztonyi Gyöngybagolyvédelmi Alapítványnak, akik legyártották és kihelyezték az elkészült madárodúkat, rovarhoteleket, itatókat.

A pályázat részeként lehetőségünk volt, hogy iskolások számára egy előadást is tartsunk, ahol Schneider Zoltán biológus a baglyok és a környezetvédelem fontosságáról tartott előadást.

Klein Ákos, a szervezet vezetője is nyilatkozott a Kanizsa Tv híradásában.

Képes beszámolónk

100 db könyv került a könyvesszekrénybe

100 db jó állapotban lévő, a városlakók, illetve olvasóink által felajánlott könyvet vittünk ki a Széchenyi térre. Szépen elrendezett szekrényt hagytunk a téren.

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél