Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2022. november 16.

Kedves Olvasó!

Nyitvatartásunk 2022. december 17-ig
 
Szerdán 10–18 óráig,
csütörtökön 1018 óráig,
pénteken 1018 óráig,
szombaton 913 óráig
fogadjuk látogatóinkat.
 
A fiókkönyvtárainkat látogató olvasóinkat is a Kálvin tér 5-be várjuk, mert a fiókkönyvtárakban a szolgáltatás szünetel.
Szeretettel várjuk megváltozott nyitvatartási időnkben.
 
Téli szünet:
2022. december 19-től 2023. január 15-ig

Egy csészényi könyvtár

Ha a megjelölt időpontok valamelyikére érkezik, akkor bármelyik nyitvatartási napunkon vendégünk egy kávéra. Figyelje a pontos időpontokat honlapunkon!

A szombat a családé,
a könyvtárban is
 
2022. november 19-én a Kálvin téri könyvtárpalotában 9–13 óráig (a Könyvtári szombatok tizedik alkalma).
 
Érdemes szombatra időzíteni a könyvtárlátogatást, mert szombatonként a könyv mellé más érdekességet is ajánlunk.
 
Az ajánlatunk a képre kattintva olvasható.
 
 
 
Külön ajánljuk minden látogató figyelmébe a 10 órakor kezdődő fogászati előadást.
 
 
A könyvtári szombatok programjainak az iskolák számára megfogalmazott változatát is ajánljuk.
 
Kóstoljon bele a Könyvtári szombatok és a frissen főzött kávé ízébe. Mindkettőt ingyenesen kínáljuk.

Beszélgetés a jazzról
2022. november 30. szerda 18 óra
 
Turi Gábor, jazz szakíró vetített képes előadása New Orleansról, a jazz bölcsőjéről
Az előadás után a szerző bemutatja legújabb könyvét.
 
A Magyar Jazz Szövetség és a könyvtár közös rendezvénye
 
U.i. Az előadás hetében, november 30-tól december 3-ig, szerdától péntekig 16-tól 18 óráig, szombaton pedig 10 órától Pék Pál hanglemezgyűjteményének jazz-albumaival ismerkedhet az érdeklődő a Pék Pál – Takács László termünkben.

A lelemény diadala

Nemrég Dani Zoltán székely származású, nyugalmazott ezredes járt nálunk, aki arról lett világhírű, hogy 1999-ben a koszovói háború idején csapatával a világon elsőként lelőtt egy amerikai F-117-es lopakodót. Legendás haditettéről két dokumentumfilm is készült, A 21. másodperc és A második találkozás címmel. Mindkét film magyarított változatából ajándékozott egy-egy példányt a könyvtárnak, így azok elérhetőek a nagykanizsai olvasóközönség számára is. A teljes előadásról készült felvétel megtekinthető a könyvtár youtube-csatornáján. Az eseményről beszámolt a Kanizsa Tv és a Zalai Hírlap is.

Megjárta a Gulágot

Csaknem 200 diák ismerkedett meg programunk révén a GULAGot megjártak sorsával. Ebből az alkalomból megemlékezhettünk a 10 éve elhunyt Rózsás Jánosról, akivel így a monodráma hallgatósága is megismerkedhetett.

Képes beszámolónk
A program délutáni folytatásán a Kanizsa Tv és a Zalai Hírlap is részt vett, ajánljuk olvasóik figyelmébe a híradásaikat.

Nagykanizsaiak a Pannon Tükörben

A Pék Pál és Péntek Imre által alapított, évi 6 számmal megjelenő irodalmi és kulturális folyóiratban hagyományosan évente egy alkalommal nagykanizsai tematikus összeállítás jelenik meg. Idén az 5. számban, melyet a könyvtárban mutattak be a szerkesztők, a kanizsai képzőművészet mutatkozott be hangsúlyosan: a kendlimajori Ludvig művésztelep és Kotnyek István kiállítása, mely látható még december közepéig a Magyar Plakát Házban (a Kiskastély mellett). Mellettük Lehota János tanár úr írt Pék Pálról, valamint szépirodalmi összeállítás olvasható kanizsán élő és dolgozó alkotóktól (Fa Ede, M. Kovács Ildikó, Pelesz Alexandra, Riersch Zoltán, Varga Zoltán).
 

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél