Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2021. május 5. - Nyitás a könyvtárban - Hívás véradásra - 1% - A sakk Nagykanizsán - Gyermekkönyvtári újdonságok


Kedves Olvasó!

Kattintson a poszterre a nagyításhoz!

 
Ajándékozzuk meg beteg embertársainkat az egyik legszebb ajándékkal, az élet örömével!
 
Civil véradásra várjuk 2021. május 7-én, pénteken 12–16 óra közt a Vöröskereszt véradó épületébe (Nagykanizsa, Sugár u. 28.).
 
2012 óta hagyomány, hogy a Halis István Városi Könyvtár olvasótábora, alkalmazottai évente két alkalommal véradással járulnak hozzá beteg embertársaik megsegítéséhez. Közösen nyújtsuk karunkat értük!

1%

Halis Podcast – A sakk Nagykanizsán

Nádasi Tamás, a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub elnöke:
- A sakk, mint sportág, életforma.
- A sakk története Nagykanizsán.
- A sportág és a városi könyvtár kapcsolata.
- Sakk kutatás, utánpótlás-nevelés.
- A sakk népszerűsége, társadalmi szerepe.
 
Sakkozó könyvtárosok: Nagy András, Győrfi Norbert.
 
A Könyvtári Intézet által kezdeményezett konyvtarak.hu honlap is ajánlja könyvtárunk podcastjait.

Az eddigi Találkozó a bejáratnál szolgáltatásunkat továbbra is fenntartjuk az igazolvánnyal nem rendelkezők számára. A válogatáshoz egy kis ízelítőt ajánlunk gyermekkönyvtári újdonságainkból:

    

Hol találkozott Nagykanizsa madártávlati képével?

10 éve annak, hogy könyvtárunk 60 éves születésnapjára megrajzoltattuk Somogyi Győzővel – Kanizsa lakóinak szánt ajándéknak – Nagykanizsa madártávlati képét.
A Batthyány Lajos Gimnáziumban két helyen is  fellelhető, az egyik a videóterem:
 
 
Köszönjük szépen az iskolától kapott képet!
 
2021. május 1-jén volt a 70 éves születésnapunk. Örülnénk, ha ebben az időszakban további fényképet is megoszthatnánk a madártávlati képről. Küldje el nekünk egy közintézményben, munkahelyen vagy lakásban készült ilyen felvételét az info@nagykar.hu e-mail címre.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél