Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2023. május 31.

Kedves Olvasó!

 
A szombat a családé,
a könyvtárban is
 

A Könyvtári szombatok 33. alkalma
(2023. június 3.)

A 9-től 13 óráig tartó részletes programunk a képre kattintva olvasható.

A programok címei:

- Gólyalábazási lehetőség és oktatás a teljes nyitvatartási időben
- Az Arcanum Digitális Tudománytár használata
- Mesés papírszínház alsós diákoknak
- Sakk Kardos Ferenccel
- Tarnóczky klub. Kanizsai barangolások a NagyKARon és az Arcanumban

Várjuk szeretettel.

Köszöntjük a pedagógusokat

A pedagógusnap 2023-ban június 4-e, vasárnap lesz.
Pedagógusnap alkalmából egy 100 éve Kanizsán megjelent olvasnivalóval szeretnénk meglepni a pedagógusokat és az őket tisztelőket:

1. A Kanizsán megjelenő újság ma bárhol olvasható könyvtárunk igyekezete révén

2. Könnyebben olvasható változat

3. Kiemeléssel olvasható az újságból

Egy csészényi könyvtár

Folytatódik a kávézások, teázások lehetősége a könyvtárban. Kedves önkéntesek várják.

Találkozó Bíró Szabolccsal

Nagyszerű hangulatban tartottuk meg író-olvasó találkozónkat Bíró Szabolccsal, az Anjouk történelmi regénysorozat írójával. Többek között beszélgettünk egy író munkanapjáról, a történelmi regények szerepéről, egy csatajelenet megírásának nehézségéről, kultúráról és zenéről.
Izgalmas és tartalmas programon vagyunk túl! Köszönjük, hogy itt voltak velünk!
 

Könyvek és levél a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárba nagykanizsaiak jóvoltából

A következő levelet küldtük a nemzeti könyvtárból hiányzó könyvek kíséretében:
 
Könyvtárunkba az utóbbi esztendőkben sok olvasói könyvfelajánlás érkezik be. Kialakítottunk ezért egy olyan munkamódszert, mellyel szisztematikusan átnézzük az adományozott könyveket.
Megállapítjuk, hogy állományunkban van-e az adott kötetből, ha igen, akkor az jobb állapotú-e, mint az ajándékozott. Így van olyan könyv, amelyet állományba veszünk, vagy kicserélünk az állományban lévő, de rosszabb állapotú kötettel. Ha nincs szüksége a könyvtárunknak az ajándékozott kötetre, akkor felajánljuk másik könyvtárnak, vagy olvasóinknak, vagy kirakjuk a Nagykanizsán több helyütt is található szabadpolcokra.
Az 1950 előtt kiadott könyveknek különös figyelmet szentelünk. Ha a fontos gyűjtemények katalógusai alapján úgy véljük, hogy örülnének a példánynak, mert nincs meg az ajándékozott kiadású kötet, akkor fel kívánjuk ajánlani annak a gyűjteménynek, ahol szerintünk hiányzik. Önökhöz is így került a felajánlott kötetek listája.
Azok, melyek megvannak mások gyűjteményében, de jó állapotúak és könyvtári gyűjteménybe valók, egy úgynevezett könyvrezervátumba gyűjtjük össze. Ez hozzáférhető olvasóink és más könyvtárak számára is.
Reméljük, segítségükre van e szerény hozzájárulásunk a gyűjteményükhöz, bennünket pedig örömmel tölt el, hogy ezt tehetjük könyvtárunkra gondoló olvasóink jószándékából, akaratából.

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél