Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.
Kedves Olvasó!

2020. október 23-24-én könyvtárunk nem tart nyitva.

* * *

Az ígéret szép szó

Előző levelünkben azt ígértük, bővebben írunk a Móra Könyvkiadóval alakuló kapcsolatunkról. Ezt a Zalai Hírlap pontosan rögzíti. Két részlettel ajánljuk a teljes írást.

A kiállítást Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulójára készítették el, azóta „utazik” az ország határain túlra is. Nagykanizsán november 20-ig lesz megtekinthető.
– A kiállításra szeretettel várjuk a város lakóit, diákcsoportokat is.

Kovács Zsanett, a Móra Könyvkiadó marketingvezetője érdeklődésünkre elmondta: … Németországban sokkal nagyobb figyelmet fordítanak már az alapfokú oktatásban az olvasás népszerűsítésére … Ott szintén működik egy, a nagykanizsaihoz hasonló, olvasásnépszerűsítő és a szövegértést erősítő program, melynek részben köszönhető a németek … olvasásaktivitása. Ezért tartják fontosnak a mi Azolónk támogatását, sőt, jövőre a kiadó indít egy tágabb projektet is, melybe be kívánják vonni majd a Halis-könyvtárat is.

Kattintson a cikk olvasásához!

* * *

Könyvtárunk vendége volt a Puszirablók írója, Vig Balázs

2020. október 7-én délelőtt a Péterfy iskola 4. osztályos diákjai találkozhattak a szerzővel, aki egy igazán jó hangulatú foglakozás keretében adott ízelítőt könyveiből a hallgatóságnak.

Ezúttal a Todó sorozat (Todó kitálal az oviról, Todó kitálal a suliról, Todó kitálal a sportról) került nagyító alá. A gyerekek megismerkedhettek a könyvek szereplőivel, egy-egy rövidebb történettel, de néhány karate mozdulatot is elsajátíthattak. A foglalkozásnak minden diák aktív részese lehetett, amiért nagyon hálásak voltak. Ráadásul azt is megtudták, hogy az írót bizony nem lehet egy jó szilvás gombóccal levenni a lábáról. A találkozó végén lehetőség nyílt a dicsőség terítő aláírására, dedikálására, könyvvásárlásra és az íróval való személyes beszélgetésre, amit nemcsak a tanulók, de a velük érkező pedagógusok is nagyon élveztek. Néhány szerencsés olvasó a délután folyamán kötetlen beszélgetés formájában találkozhatott a szerzővel a gyerekkönyvtárban.

A képre kattintva a Zalai Hírlap beszámolóját olvashatjuk.

* * *

Véradás

Nagyszerűen sikerült ismét a váradás könyvtárunkban. Köszönjük mindenkinek a részvételt. Vért adó olvasóinkra és kollégáinkra nagyon büszkék vagyunk. Ajánljuk a Zalai Hírlap és a Kanizsa Tv beszámolóját.

A Kanizsa TV híradása

 

* * *

A fotófalon és élőben is

A képen festetten és élőben is láthatók a kutyusok, mellettük gazdáik.

* * *

Nobel-díj

A Kanizsa Tv az irodalmi Nobel-díjról kérdezte kollégáinkat.

Kanizsa TV híradás

 

* * *

Kollégánk könyvajánlója

A Kanizsa Tv legkedvesebb műfajunkra, könyvajánlóra kérte munkatársunkat. Most az ajánlót ajánljuk.

Kattintson a videóhoz!

* * *

Újratöltve

A plázában található könyvespolcunkat „újra olvasni való” könyvekkel töltöttük fel. Szabadon elvihető és gyarapítható a kínálat.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél