Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2021. november 3. - Még jelentkezhet kutyás programunkra - Olvasóink mondták megújult tereinkről - Könyvbemutató előzetes - Friss könyvek - Segítjük a visszatérést: vendégek a könyvtárban


Kedves Olvasó!

Még jelentkezhet

Várjuk óvodás korú gyermekével kutyás programunkra.

Olvasóink mondták megújult könyvtári tereinkről

ELŐZETES

Könyvbemutató 2021. november 23. 18 órakor

A kötetnek nagykanizsai vonatkozása is van. 
Háború utáni időszak:
1919. augusztus 8-án a Fővezérség utasítására Lehár Antal ezredes prancsnokságával megalakul a Szombathelyi Hadosztály az egykori soproni, szombathelyi, nagykanizsai és a zalaegerszegi 6. honvéd huszárezred alakulatainak katonáiból.
Ez a katonai „magasabbegység” volt felelős a nyugati országrészen a rend és fegyelem fenntartásáért, valamint a képlékeny, formálódó államhatárok biztosításáért.
A Szombathelyi Hadosztály 1919. november elején vonul be Budapestre, hogy a rendet helyreállítsa, majd 1919. november 16-án, mikor is Horthy Miklós bevonul Budapestre, akkor őt közvetlenül a Szombathelyi Hadosztály – benne zalai katonákkal – követi.

Friss műszaki könyvek a könyvtárban

Ezekért az újdonságokért is érdemes felmenni a 2. emeletre, akár lifttel is. A könyvtár azon részén találja ezt az ajánlót, ahonnan a Medgyaszay Ház és a Rozgonyi Iskola egyaránt látható.

Új gyermekkönyveink is érkeztek

Nemcsak mindenkit várunk vissza a könyvtárba, hanem segítjük is a visszatérést

Szepetneki vendégek a könyvtárban
A helyi roma nemzetiségi önkormányzat által rendezett tábor résztvevői látogattak el hozzánk.

Őket is várjuk újra a könyvtárban. Olyan lappal tértek haza, melyet szüleikkel aláíratva olvasóinkká válhatnak.

Bolyaisok a könyvtárban
A beiratkozáshoz szükséges lapot más „formában” vihettek haza a Bolyai iskola első osztályos diákja.
Látogatásuk végén játékos „irattartóban” kapták meg a beiratkozáshoz szükséges lapot.
A kedvességet készítő kollégánk így fogalmazta meg az ajándékkal kapcsolatos gondolatait:
A gyerekek természetesen arra is lehetőséget kaptak, hogy a kitöltött beiratkozó papír visszahozatalával könyvtárunk új olvasóivá váljanak. A beiratkozó lapot ezúttal a színes papírcsiga háza rejtette, mely egy kedves ajándék is egyben, és felhívja a figyelmet arra, hogy Téged is vár a könyvtár!
Az ötletet kedvenc facebookos oldalamról (paper magic) szedtem. Azért csiga lett, mert ezt könnyen és viszonylag gyorsan el tudtam készíteni. Amikor a csiga készült, még nem gondoltam arra, hogy ebbe tegyem a beiratkozó papírt, ez az ötlet takarító kollégánk fejéből pattant ki. Én pedig gyorsan cselekedtem. Úgy látszik, ilyenkor is a közös ötletelés hoz eredményt.

A képekre kattintva az albumhoz jut, ahol a sajátos „irattartó” több felvételen is néhány kattintással jól tanulmányozható.
 

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel##kukac##nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél