Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2024. február 28.

Kedves Olvasó!

Szeretne közös ismerőst gyermekével, unokájával?
 
Mazsola, Kukori és Kotkoda, Vízipók, Frakk, Böbe baba várja a könyvtárban Bálint Ágnes kiállításán.
Még szombaton is várjuk március közepéig.
Sőt játékra is hívjuk Azolóval!
 

Februári Könyvtári szombatok (62. alkalom)

A 2024. március 2-i programok:

9:00–13:00 Az Azolo lehetőségei
​9:00–13:00 Diafilmnézés Bálint Ágnes diáiból gyerekeknek
9:15–9:45 Érdekes is lehet az ismerkedés egy nyelvvel?
11:00–12:00 Sakk

Fotónk a múlt szombati Bálint Ágnes-vetítésen készült.

Egy csészényi könyvtár

Kávé és tea az olvasnivaló mellé

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Halis Podcast – Együtt a remény útján, itthon és Afrikában – változtassuk meg a világot!

Elkészült a legújabb podcast adásunk.
Hogy jut valakinek az eszébe, hogy egy kongói egyetemista fiút támogasson? Tehetünk-e mi, átlagemberek azért, hogy ha csak kis mértékben is, de valami változzon a világban: itthon és Afrikában?
A Jane Goodall Intézet tartott konferenciát a Halis István Városi Könyvtárban, ezt követően szakemberekkel és önkéntesekkel beszélgettünk a reményről, a szemléletformálásról és az élményről, amit emberek életének megváltoztatása okoz.

Legújabb podcastunk LETÖLTHETŐ, ezért akkor is hallgatható, ha nincs internetelérése (nagykar.huSpotify), és a YouTube-on is elérhető.

2024. március 8. (péntek) 17 óra – Író-olvasó találkozó Gárdos Péterrel, a nagysikerű Hajnali láz szerzőjével

Kattintson a képre a részletekért!

Barcs

A barcsi könyvtárba a kedvünkért Kaposvárról, a környező településekről és az Arany János Általános Iskolából is ellátogattak. Nagy öröm volt az iskola 3. osztályosaival együtt megismerkedni Azolóval. A diákok legutóbbi közös olvasmányukat, Bosnyák Viktória Micsoda Buli! című könyvét elevenítették föl Azolo kérdései alapján. Nagy örömmel találtak rá a jó válaszokra, a kedvünkért még egyszer rontottak és még passzoltak is. Aktivitásuk nagyban segítette azt, hogy a könyvtárosok pontosan megélhették, hogyan is működik „élőben” az Azolóval való játék. Mindannyian egy-egy könyvbe elhelyezték Azolo jelét is. Tőlük Farkas Tibor énekes kedvcsinálójával köszöntünk el. A „magukra maradó” felnőttek még egy sort beszélgettek az ifjú nemzedék olvasóvá válásának fontosságáról és hogy abban miképpen tudnák Azolót „hadra fogni”.

Képes beszámolónk

Kanizsai évfordulók – városunk jeles napjai
 
A palini kastély utolsó lakója, Inkey János fia, Kázmér Palinban született 1818. február 29-én. Jogi tanulmányainak befejezése után a kapornaki járás szolgabírája, de 1845-ben lemond hivataláról, s öröklött birtokán gazdálkodik. 1848 szeptemberétől százados a zalai önkéntes nemzetőr-zászlóaljban, októberben a honvédzászlóaljban. A váci ütközet után őrnagy, majd a 47. honvédzászlóalj parancsnoka. Buda visszavételénél (1849. május 21.) különösen kitűnt bátorságával: második volt, ki a falakra feljutott. Hősiességéért alezredessé léptették elő.

Szavak a falakon, mesélő kanizsai táblák
 
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Kisfaludy utcában található SZORAKÉSZ emléktábla történetét ismerheti meg a város közönsége.

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Az összes eddigi hírlevél