Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.A könyvtár ajánlója 2021. május 19. - Kiállítás és ingyenes beiratkozás - Bajcsa - Olvasónk meséli - Találkozás a könyvtárban - Passzold vissza Tesó - 1%


Kedves Olvasó!

Kiállítás és ingyenes beiratkozás
 
A Hevesi utcai fiókkönyvtárunkban (SZOLGÁLTATÓHÁZ) 2021. június 30-ig a kiállítás látogatói közül azok, akik új olvasóink lesznek, ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba.
 

Így néz ki a megújult térben a kiállítás

 
 
1%
 
Ez a megújulás is a Könyvtárpártoló Alapítvány Nagykanizsa támogatásával volt lehetséges.
Kérjük, támogassa adója 1%-ával az alapítványt!

Bajcsa

Néhány alkalommal már a ma Bajcsán élők egy kis meglepetést találtak a postaládájukban.
A városrész történetének egyes fejezetei olvashatók ezeken a könyvtári ajándékokon. A város minden polgára és a Bajcsáról elszármazottak számára is érdekes egy-egy ilyen rövid olvasmány. Ezzel a sorozattal is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kanizsai könyvtár milyen lehetőségekkel rendelkezik, amit minden könyvtárunkba belépő a maga örömére használhat.
Az olvasmányok bajcsa.nagykar.hu honlapunkon is elérhetők.

A kormányhivatal dolgozói összesúgnak a könyvtár miatt
Mai életkép Halis István modorában

Olvasónk meséli, hogy bár megkapta mindkét oltását, mégsem kapott oltási bizonyítványt. Egy ideig ez nem is volt fontos. Most azonban ő is szeretne élni az igazolvány biztosította lehetőséggel.
A megoldás a kormányhivatal, ott lehet az elmaradt kártyát igényelni. Megállapíttatott, hogy az igény jogos. A kedves hivatali dolgozó nyugtatta a hajlott korú „folyamodót” abban bízva, hogy biztosan nem olyan sürgős a kártya. Gondolta, hogy nem nagyobb utazás vagy a vendéglátóhelyek látogatása, esetleg fitness termek látogatása a cél. Nem tévedett, a kártya megléte azonban mégis sürgős volt, és ezt az igénylő nem is rejtette véka alá. Ő ugyanis kedves helyének meglátogatására – ahol jól érzi magát – készült, nevezetesen a kanizsai könyvtárba. Az indoklás gyorsan szétszaladt a hivatali fülkék lakói között. Híre pedig most olvasóinkhoz is eljutott.
Igazolvánnyal és 18 év alatti családtagokkal szeretettel hívjuk Önt is a könyvtárba.

Találkozás a könyvtárban

Újra személyesen is találkozunk olvasóinkkal. Folytatódik az email-ben és a telefonon kért könyvek kölcsönzése is.
Szeretettel várjuk!
 
Legújabb gyerekkönyveink:
   
 
Új szakkönyvek:
      
 
Szépirodalom:
 
Kattintson a képekre a nagyításhoz!

Használt telefon gyűjtés a könyvtárban
 
Ismét személyesen is találkozhatunk a védettségi igazolvánnyal rendelkező használóinkkal. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy könyvtárunk idén is részt vesz a Jane Goodall Intézet által szervezett Passzold vissza Tesó programjában. Ha lapul otthon a fiókjában egy-egy régi használt telefon, azt nálunk nyugodtan leadhatja.

Hol találkozott Nagykanizsa madártávlati képével?

10 éve annak, hogy könyvtárunk 60 éves születésnapjára megrajzoltattuk Somogyi Győzővel – Kanizsa lakóinak szánt ajándéknak – Nagykanizsa madártávlati képét.
A Batthyány Lajos Gimnáziumban két helyen is  fellelhető, az egyik a múltkori levelünkben látható videóterem, a másik az igazgatói iroda:
 
 
Köszönjük szépen az iskolától kapott képet!
 
2021. május 1-jén volt a 70 éves születésnapunk. Örülnénk, ha ebben az időszakban további fényképet is megoszthatnánk a madártávlati képről. Küldje el nekünk egy közintézményben, munkahelyen vagy lakásban készült ilyen felvételét az info@nagykar.hu e-mail címre.

Ezt a hírlevelet az Ön által könyvtárunknak megadott e-mail címre küldtük ki. Amennyiben nem kívánja a jövőben levelünket kapni, kattintson ide a leiratkozáshoz! Ha véletlenül duplán, vagy téves megszólítással kapná levelünket, kérjük, írja meg nekünk a hirlevel@nagykar.hu címre!

Ha a levél rosszul jelenne meg, kattintson ide!

 

Az összes eddigi hírlevél